“Εμένα δεν θα με ακουμπάτε. Είμαι ο καλύτερος του κόσμου. Θα με σέβεστε και δεν θα μου μιλάτε, ούτε θα με ακουμπάτε για να μην σας…” είναι η τελευταία ατάκα του Ζλάταν Ιμπραϊμοβιτς που εξόργισε τους παίκτες του Ολυμπιακού. Δεν μπορεί όμως να μην ήξεραν ότι αυτή ήταν η τελευταία σε μια πολύ μακριά λίστα στα όσα χρόνια παίζει ποδόσφαιρο.

 

Μόνο και μόνο από τον τίτλο της αυτοβιογραφίας του “I’m Zlatan” μπορεί εύκολα να καταλάβει κανείς πως πρόκειται για έναν άνθρωπο εγωκεντρικό και αλαζόνα. Το λιγότερο. Όταν αυτός ο ήδη προβληματικός χαρακτήρας και συγκεκριμένα ο εγωισμός του Ζλάταν, «ποτίζεται» από αμέτρητες επιτυχίες, δεν μπορεί να μην ξεπεράσει κάποια στιγμή τα όρια και στα λόγια του, αλλά και στις πράξεις του.

 

Είναι σχεδόν αδύνατον να συγκεντρώσει κανείς όλες τις αλαζονικές ατάκες που έχει ξεστομίσει ο Σουηδός από την Μάλμε μέχρι και σήμερα που είναι 32 ετών. Έτσι λοιπόν το 3pointmagazine συγκέντρωσε και σας παρουσιάζει τι έχει πει το στόμα του κατά διαστήματα.

 

1. Κοίτα τη δουλειά σου


Ρεπόρτερ: «Ζλάταν έχεις κάποια σημάδια στο πρόσωπό σου. Τι συνέβη;
Ζλάταν: «Δεν ξέρω. Γιατί δεν ρωτάς τη γυναίκα σου
»;

2. Για το γεγονός ότι αρνήθηκε δοκιμαστικό στην Άρσεναλ του Βενγκέρ όταν ήταν 17


«Ο Αρσέν Βενγκέρ μου ζήτησε να κάνω ένα δοκιμαστικό στην Άρσεναλ όταν ήμουν 17 ετών. Αρνήθηκα. Ο Ζλάταν δεν κάνει οντισιόν»!

3. Σε ερώτηση γυναίκας δημοσιογράφου, για την φωτογραφία που αγκαλιάζεται με τον Πικέ και το αν είναι γκέι

 

«Φέρε την αδερφή σου και ελάτε σπίτι να δείτε αν είμαι γκέι».

 

4. Για το τι δώρο πήρε στη γυναίκα του


«Δεν χρειάζεται δώρο. Έχει ήδη τον Ζλάταν».

5. Για τις κακές σχέσεις με τον Πέπε Γκουαρντιόλα

 

«Ο Γκουαρντιόλα με κοιτούσε στα μάτια επίμονα. Ήταν σαν να έβλεπα τον εχθρό μου να ξύνει το φαλακρό κεφάλι του. Έτσι λοιπόν του φώναξα «Δεν έχεις αρ….α και ακόμα χειρότερα πράγματα από αυτό. Αν ήμουν στη θέση του θα είχα φοβηθεί πολύ».

6. Για την λάθος αξιοποίησή του στην Μπαρτσελόνα

«Είναι σαν να έχεις μία Ferarri και να την οδηγάς σαν Fiat».

 

7. Όταν έψαχνε σπίτι στο Παρίσι


«Αν δεν βρούμε κάτι που να μας αρέσει θα αγοράσουμε κάποιο ξενοδοχείο».

8. Πριν από το πρώτο ματς των Playoffs του Μουντιάλ απέναντι στην Πορτογαλία

Ρεπόρτερ: Ποιος πιστεύεις πως θα πάρει την πρόκριση;
Ζλάταν: Μόνο ο Θεός ξέρει.
Ρεπόρτερ: Λίγο δύσκολο να τον ρωτήσουμε όμως
Ζλάταν: Μιλάς μαζί του αυτή τη στιγμή

9. Μετά το δεύτερο ματς και τον αποκλεισμό της Σουηδίας από την Πορτογαλία


«Το Μουντιάλ δεν θα αξίζει να το δει κανείς από τη στιγμή που δεν θα είμαι εγώ εκεί».

10. Για τη Χρυσή Μπάλα


«Δεν χρειάζομαι την Χρυσή Μπάλα. Έτσι κι αλλιώς ξέρω ότι είμαι ο καλύτερος».

 

Επειδή όμως δέκα από τα «κατορθώματα» εκτός γηπέδων είναι πολύ λίγα, όποιος θέλει περισσότερα μπορεί να παρακολουθήσει το παρακάτω video στο οποίο μεταξύ άλλων, λέει σε κάποιον ότι η προπόνηση θα ξεκινήσει όταν το πει αυτός, κοροϊδεύει δημοσιογράφους στον «αέρα», περιγράφει πώς συστήθηκε την πρώτη φορά που μπήκε στα αποδυτήρια του Άγιαξ, τελειοποιεί τις τεχνικές tae kwon do πάνω σε αντιπάλους αλλά και συμπαίκτες (κυρίως), τσακώνεται με τον 4ο διαιτητή για ένα μπουκαλάκι νερό, κοροϊδεύει αντιπάλους με απίστευτες γκριμάτσες και πολλές ακόμα ατάκες:

 

 

*Αν θέλετε, μπορείτε να συμπληρώσετε τη δική σας αγαπημένη ατάκα του Ζλάταν Ιμπραϊμοβιτς, στα σχόλια του κειμένου

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]

About The Author

Αφού απέτυχε να γίνει μεγάλος και τρανός εντός των γραμμών ενός ποδοσφαιρικού γηπέδου (όχι δεν τον έφαγαν τα κυκλώματα, ούτε ένας σοβαρός τραυματισμός), αποφάσισε να ασχοληθεί με ό,τι κοντινότερο με το ποδόσφαιρο. Σπούδασε δημοσιογραφία στο Κέντρο Αθλητικού Ρεπορτάζ και δούλεψε σε αθλητικές ιστοσελίδες (balla.gr, sport.gr). Επίσης, εργάστηκε ως LOC στον τελικό του Champions League της Αθήνας το 2007 και ως απεσταλμένος του NovaΣΠΟΡ FM σε εκείνον της Μόσχας το 2008. Όπου κι αν εργάστηκε στάθηκε τυχερός, καθώς ασχολιόταν με αυτό που αγαπούσε περισσότερο, το διεθνές ποδόσφαιρο.

Related Posts