Ο Ζοζέ Μουρίνιο μετά τον αποκλεισμό της Ρεάλ Μαδρίτης από το Champions League, έχει κάνει ό, τι περνάει από το χέρι του για να δυσκολέψει ακόμα περισσότερο την κατάσταση για τον ίδιο στη Μαδρίτη. Γιατί; Γιατί βαριέται…

 

Έχοντας χάσει το πρωτάθλημα από πολύ νωρίς και έχοντας αποκλειστεί από το Champions League στα ημιτελικά για τρίτη συνεχόμενη σεζόν τα έχει βάλει με όλο τον κόσμο, εντός και εκτός ομάδας, μόνο και μόνο για να έχει με κάτι να ασχολείται μέχρι να τελειώσει η σεζόν και να μαζέψει τα πράγματά του για Αγγλία μεριά.

Τι κι αν η Ρεάλ Μαδρίτης είναι στον τελικό του Copa Del Rey και μπορεί να κερδίσει κάποιον τίτλο για τρίτη σεζόν στη σειρά, ο «Special One», απλά αδιαφορεί και το δείχνει με κάθε τρόπο.

Ίκερ Κασίγιας

Όλα ξεκίνησαν από τον μεγάλο αρχηγό της «βασίλισσας» και τον αδικαιολόγητο… παραγκωνισμό του από την βασική ενδεκάδα, από το προηγούμενο κιόλας ημερολογιακό έτος, βάζοντας στη θέση του τον άπειρο, Αντάν!

Σύμφωνα με τα ΜΜΕ της Ισπανίας, ο λόγος για τον οποίο κόπηκε από την ενδεκάδα σε μια νύχτα ο αγαπημένος παίκτης της εξέδρας και το σύμβολο της ομάδας είναι η γυναίκα του, Σάρα Καρμπονέρο. Η Καρμπονέρο είναι δημοσιογράφος και κατά καιρούς έβγαζε στη δημοσιότητα ολόκληρους διαλόγους από τα αποδυτήρια ή από τις προπονήσεις. Τι κάνει νιάου νιάου στα κεραμίδια;

Πριν λίγες μέρες μάλιστα, τράβηξε και άλλο το θέμα δηλώνοντας το εξής: «Το μοναδικό πράγμα για το οποίο μετανιώνω όσο καιρό είμαι στην Ρεάλ Μαδρίτης, είναι το ότι δεν πήρα νωρίτερα τον Ντιέγκο Λόπεζ». Όπου Ντιέγκο Λόπεζ, ίσον, βασικός τερματοφύλακας της Ρεάλ από τον Γενάρη, μέχρι και σήμερα.


Σέρχιο Ράμος

Ο Σέρχιο Ράμος ήταν από τους πρώτους που στάθηκαν στο πλευρό του Κασίγιας και σε συνδυασμό με την σκληρή κριτική που του έχει ασκήσει κατά καιρούς δημόσια ο Πορτογάλος τεχνικός, είναι δεδομένο πως οι σχέσεις τους δεν είναι και ιδανικές.

Πέπε

Ο Πέπε είναι ο τελευταίος που πήρε το μέρος του Κασίγιας, λέγοντας πως ένας τέτοιος παίκτης αξίζει περισσότερο σεβασμό από όλους, για να πάρει την πληρωμένη απάντηση από τον Μουρίνιο: «Ο Πέπε έχει ένα πρόβλημα. Το πρόβλημα αυτό λέγεται, Ραφαέλ Βαράν. Ποιός εμπιστεύτηκε όμως τον Βαράν; Εγώ. Είναι λογικό να έχεις νεύρα όταν χάνεις τη θέση σου από ένα παιδάκι 19 ετών».

Κριστιάνο Ρονάλντο

Ακόμα και ο Κριστιάνο Ρονάλντο δεν έχει γλυτώσει από την μανία του Ζοζέ Μουρίνιο τις τελευταίες μέρες. Ο ικανότατος τεχνικός κατηγόρησε έμμεσα τον συμπατριώτη του για μειωμένη απόδοση στην αρχή της σεζόν, η οποία στοίχισε το πρωτάθλημα στην ομάδα του. «Δεν ξεκινήσαμε καλά τη σεζόν γιατί ήμασταν στεναχωρημένοι. Αυτό μας στοίχισε σε μεγάλο βαθμό το πρωτάθλημα», ήταν τα λόγια του, αναφερόμενος έμμεσα στην δυσαρέσκεια του Ρονάλντο για τα χρήματα που λαμβάνει και για το γεγονός ότι δεν τον αγαπούν οι οπαδοί της ομάδας όσο πίστευε πως του αξίζει.

Αντρές Ινιέστα

Ακόμα και παίκτες άλλων ομάδων, πλήρωσαν την στήριξη στον Κασίγιας. Ο Αντρες Ινιέστα της Μπαρτσελόνα και συμπαίκτης του Ικερ στην εθνική Ισπανίας, τον υπεραμύνθηκε επίσης δημόσια. Ποια ήταν η απάντηση του Μουρίνιο;

«Ο Ινιέστα μπορεί να λέει ό, τι θέλει, αλλά θα πρέπει να παραδεχτεί πως αν δεν υπήρχε ο Μέσι στην Μπαρτσελόνα, η ιστορία θα είχε γραφτεί αλλιώς. Η καλύτερη απόδειξη ήταν ο δεύτερος ημιτελικός απέναντι στην Μπάγερν Μονάχου».

Με δεδομένο το γεγονός ότι εκκρεμεί ένας τελικός κυπέλλου Ισπανίας απέναντι στην Ατλέτικο Μαδρίτης και κάποιες αγωνιστικές στο πρωτάθλημα, μέχρι ο Μουρίνιο να αποχαιρετίσει τη Μαδρίτη, κανείς δεν μπορεί να ξέρει τι άλλο μπορεί να πει το στόμα του και με πόσους ακόμα θα τα βάλει.

Το μόνο σίγουρο είναι πως πρόκειται για τον μοναδικό προπονητή που βάζει από μόνος του εμπόδια στον εαυτό του για να έχει περισσότερο ανταγωνισμό και με όλα αυτά τα εμπόδια μπορεί και κερδίζει 6-2 τη Μάλαγα που έφτασε στα προημιτελικά του φετινού Champions League. Αν δεν είναι αυτός «Special One» δεν μπορώ να φανταστώ ποιος μπορεί να είναι.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]