Την ποιότητα του Αρσέν Βενγκέρ, πρώην προπονητή θρύλου της Άρσεναλ, όχι μόνο ως τεχνικού αλλά και ως ανθρώπου εξήρε με δηλώσεις του ο Ζορζ Γουεα, άλλοτε μεγάλος ποδοσφαιριστής και νυν πρόεδρος της Λιβερίας. Οι δύο τους είχαν συνεργαστεί στην αρχή της σπουδαίας σταδιοδρομίας που έκαναν αμφότεροι στη Μονακό στα τέλη της δεκαετίας του ’80 και στις αρχές αυτής του ’90. Μαζί κατέκτησαν το κύπελλο Γαλλίας το 1991 και αποτέλεσαν τον κύριο λόγο που η Μονακό παρουσιαζόταν εκείνη την περίοδο ιδιαίτερα ισχυρή.

Λίγους μήνες μετά την απόσυρση του Αρσέν Βενγκέρ από τον πάγκο της Άρσεναλ, ο Ζορζ Γουεά αποφάσισε να διοργανώσει μία εκδήλωση προς τιμήν του όπου και θυμήθηκαν τα παλιά. Ανάμεσα σε πολλά που είπαν, ξεχώρισε όμως η δήλωση του Γουεά για την προστασία που του παρείχε ο Βενγκέρ και την αντιρατσιστική του στάση σε μια περίοδο που δεν ήταν καθόλου εύκολη για τους μαύρους.

“Όταν ο ρατσισμός βρισκόταν στο πικ του, ο Αρσέν Βενγκέρ με φρόντισε σα γιο του. Με έμαθε ότι οι μαύροι και λευκοί μπορούν να ζήσουν μαζί. Είναι ένας πατέρας. Κάθε φορά που αγωνιζόμουν, ήμουν έτοιμος να σπάσω το κεφάλι, το πρόσωπο μου, το λαιμό μου, απλά για να κερδίσουμε το παιχνίδι για εκείνον”, δήλωσε ο Γουεά.

Θυμίζουμε ότι στην 22χρονη πορεία του στην Άρσεναλ ο Αρσέν Βενγκέρ είχε πάντα ομάδες με παίκτες από πολλές διαφορετικές χώρες, δείχνοντας στην πράξη τον δρόμο όχι μόνο για ένα πιο ωραίο ποδόσφαιρο, αλλά και τον δρόμο για ένα ποδόσφαιρο χωρίς διακρίσεις.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]