Αυτό που χρειάζεται να κάνουν, είναι να ζωγραφίσουν το όνειρό τους. Στη συνέχεια αναλαμβάνει δράση ο Shawn Van Daele.

Αυτό είναι το project του φωτογράφου Shawn Van Daele, ο οποίος ζητά από μικρά παιδιά που ζουν σε άσχημες συνθήκες στην καθημερινότητά τους ή αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας, να ζωγραφίσουν σε ένα χαρτί αυτό που ονειρεύονται, αυτό που θα ήθελαν να γίνουν όταν μεγαλώσουν ή τον ήρωα στου οποίου τη θέση θα ήθελαν να βρίσκονται.

hope1

hope2
Στη συνέχεια ο φωτογράφος προσπαθεί να τα τραβήξει φωτογραφίες στις πιο περίεργες πόζες, τις οποίες επεξεργάζεται μέσω photoshop, ώστε να δημιουργήσει το σκηνικό που απεικονίζεται στην εκάστοτε φωτογραφία του κάθε παιδιού. “Όταν η μαγεία, η φωτογραφία και το παραμύθι, ενώνονται, τότε είμαι ευχαριστημένος από αυτό που δημιούργησα”, λέει ο ίδιος.

hope3

hope4

“Συνήθως τα περισσότερα παιδιά αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας, οπότε αυτό που επιδιώκω είναι να κάνω διασκεδαστική τη διαδικασία της φωτογράφησης, τόσο για τα ίδια, όσο και για την οικογένειά τους”, συνεχίζει. “Έχω ακούσει πολλά ‘πέρασα πάρα πολύ ωραία’ μετά τη φωτογράφηση, ενώ ομολογώ ότι οι καλύτερες στιγμές έρχονται όταν τα παιδιά γελάνε ή χαχανίζουν ή χαμογελούν, ξεχνώντας για λίγο τις αμέτρητες ώρες που περνούν στα νοσοκομεία”.

 

hope5

hope6

Το project βέβαια δεν αποσκοπεί μόνο στα αστεία και στη διασκέδαση, αλλά αποτελεί και μέσο για τα παιδιά και τις οικογένειές τους, να ξεφύγουν για λίγο από τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν καθημερινά. Πολλά από τα παιδιά που συμμετέχουν στο πρόγραμμα, χρειάζονται μεταμόσχευση και μέσω του project, προσπαθούμε να ευαισθητοποιήσουμε πιθανούς δότες, δείχνοντάς τους ότι η δωρεά οργάνων είναι ένας πάρα πολύ απλός τρόπος να σώσεις τη ζωή ενός παιδιού.

hope7

hope8

hope9

 

hope10

 

hope11

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]