Απέναντι στο ακροδεξιό κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) στάθηκε ο πρόεδρος της ομάδας της Άιντραχτ Φρανκφούρτης, ξεκαθαρίζοντας ότι όχι μόνο δεν θέλει να έχει καμία σχέση με αυτό, αλλά δεν επιθυμεί να δει άνθρωπο που ψήφισε υπέρ του ακροδεξιού κόμματος στις εκλογές του περασμένου Σεπτεμβρίου.

«Κανένας άνθρωπος, ο οποίος συμμερίζεται την ιδεολογία αυτού του κόμματος δεν έχει θέση στις εξέδρες του γηπέδου μας όσο είμαι εγώ πρόεδρος της ομάδας. Δεν μπορεί να είναι μαζί μας κάποιος που επιλέγει να ψηφίσει ένα κόμμα με ρατσιστικές και φασιστικές αντιλήψεις. Nτρέπομαι γι’ αυτό το 13% που τους ψήφισε» ήταν τα λόγια του Φίσερ, που προκάλεσαν και την αντίδραση της επικεφαλής του AfD. «Είναι κάπως αστείο χωριάτες τρίτης κατηγορίας ενός ποδοσφαιρικού συλλόγου να εκφράζονται με τέτοιο τρόπο», είπε η Άλις Βάιντελ, ενώ ο εκπρόσωπος του κόμματος κάλεσε τα μέλη και τους ψηφοφόρους σε διαμαρτυρία εναντίον του Φίσερ έξω από το γήπεδο της ομάδας.

Ο Πίτερ Φίσερ τάχθηκε εξαρχής εναντίον του συγκεκριμένου κόμματος, αποκαλώντας τους δημόσια ναζιστές, κάτι που προκάλεσε την έντονη αντίδραση του AfD, που τον έβαλε στο στόχαστρο. Μέλη του κόμματος, μάλιστα, κατέθεσαν μήνυση εναντίον του για συκοφαντική δυσφήμηση. O 62χρονος επιχειρηματίας, ο οποίος ασχολήθηκε κυρίως με τη διαφήμιση, αλλά και με τη μόδα, είναι πρόεδρος της Άιντραχτ από το 2000.

Αρκετά συχνά εκφράζει δημόσια πολιτικό λόγο, κυρίως σε ό,τι αφορά το προσφυγικό ζήτημα, σημειώνοντας την άποψη ότι θα πρέπει η Γερμανία να γίνει πιο ανεκτική στις εισροές προσφύγων και μεταναστών. Τον περασμένο Ιανουάριο στις εκλογές για την ανάδειξη νέου προέδρου στον σύλλογο της Φρανκφούρτης, ο Φίσερ συγκέντρωσε ποσοστό 99% και ανανέωσε τη θητεία του για άλλα τέσσερα χρόνια.

Εκτός όμως από τον πρόεδρο της ομάδας, το κίνημα «Aufstehen gegen Rassismus» (Αντισταθείτε στο ρατσισμό) είχε οργανώσει τον περασμένο Ιανουάριο πράξη αλληλεγγύης στον εντός έδρας αγώνα πρωταθλήματος κόντρα στη Γκλάντμπαχ. Ακτιβιστές κρατώντας πανό ήταν στις τρεις εισόδους του γηπέδου «Stadtwald» και συγκέντρωναν υπογραφές υπέρ του προέδρου.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]