Μετά το ρατσιστικό σχόλιο που ανέβασε η Athens Voice στην ιστοσελίδα της, ακολούθησε σωρεία αρνητικών αντιδράσεων στο διαδίκτυο.

Ανάμεσά στους ανθρώπους που αντέδρασαν είναι και η Ελενα Ακρίτα, η οποία έκανε γνωστό πως ακύρωσε συνέντευξη που είχε κανονίσει να παραχωρήσει στο μέσο. Στο σχόλιο της ταγκάρει τον δημοσιογράφο Γεώργιο Παπαϊωάννου, που έχει εγκαταλείψει τον χώρο, δηλώνοντας δυσαρεστημένος για τον τρόπο που ασκείται η δημοσιογραφία:

«Μου ζήτησαν συνέντευξη για το βιβλίο μου ‘Τα τάπερ της Αλίκης’ κι αρχικά είχα δεχτεί. Εννοείται ότι την ακυρώνω. Πάρε με μαζί σου, Γιώργη #προσοχήγλιστράεικάτω #ζουνανάμεσαμας #trashrules #σουβρωμάεικαισένακάτι;».

Ευχαριστώ την AthensVoice που ενισχύει το σωστό της απόφασής μου να παρατήσω 31 χρόνια της μαλακίας που λέγεται δημοσιογραφία στις μέρες μας.

Gepostet von Γεώργιος Παπαϊωάννου am Sonntag, 30. Juni 2019

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]