Όλοι αξίζουν να αγαπάνε όποιον θέλουν ανεξαρτήτως φύλου ή σεξουαλικού προσανατολισμού και τόπου. Αυτό το δικαίωμα του κάθε ανθρώπου στην αγάπη και ιδιαίτερα της LGBT κοινότητας, θέλησε να υπερασπιστεί ο Νεοϋορκέζος φωτογράφος Braden Summers μέσα από τη δημιουργία του φωτογραφικού του project «All love is equal», παρουσιάζοντας ρομαντικές σκηνές gay ζευγαριών  απ’ όλο τον κόσμο.

love2

love3

Ο Braden Summers, ως ομοφυλόφιλος, βαρέθηκε να βλέπει όλες αυτές τις διαστρεβλωμένες απεικονίσεις των ομοφυλόφυλων και διεμφυλικών ατόμων στα μέσα ενημέρωσης και αποφάσισε να είναι ο πρώτος που θα δημιουργήσει  μια όμορφη και ρομαντική συλλογή φωτογραφιών από  gay ζευγάρια, χωρίς την ύπαρξη στερεοτύπων.

Το project χρηματοδοτήθηκε μέσω της πλατφόρμας  Kickstarter, έτσι ώστε ο Braden να συνεχίσει να φωτογραφίζει και σε άλλες πόλεις του κόσμου και στο τέλος να πραγματοποιήσει και μια έκθεση για τη συλλογή αυτή.

love5

love4

O Summers τράβηξε φωτογραφίες σε διαφορετικά μέρη του κόσμου: στο Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γαλλία, τη Βραζιλία, τον Λίβανο, τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και την Νότιο Αφρική, αιχμαλωτίζοντας έτσι τις ρομαντικές στιγμές gay ζευγαριών σε διαφορετικούς πολιτισμούς και του πήρε 6 εβδομάδες για να το ολοκληρώσει.

love6

love7

Οι φωτογραφίες δεν είναι πραγματικές, αλλά φανταστικές απεικονίσεις του πως θα μπορούσε να είναι η ελεύθερη και ανοιχτή έκφραση της αγάπης σε διαφορετικούς πολιτισμούς στο μέλλον, όπου θα υπάρχει μεγαλύτερη αποδοχή των gay. Ο ίδιος ελπίζει να αποδείξει ότι ανεξάρτητα από το που είσαι και ποιον θέλεις, η αγάπη είναι ένα οικουμενικό συναίσθημα ίσο για όλους.

love10

love9

love11

love

Μπορείτε να βρείτε κι άλλα project του φωτογράφου στο προσωπικό του site.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]

About The Author

Γεννήθηκε στην Αθήνα, μεγάλωσε όμως σε δύο πόλεις, σε πολύ μικρή ηλικία στη Λαμία-και τα καλοκαίρια στο χωριό-και ύστερα μόνιμος κάτοικος Αθήνας. Όταν τέλειωσε το σχολείο και δήλωνε τη σχολή Επικοινωνίας και ΜΜΕ του Πανεπιστημίου Αθηνών, έβλεπε όπως τα περισσότερα παιδιά πιο ρομαντικά την ιδέα της δημοσιογραφίας. Αργότερα, δουλεύοντας, συνειδητοποίησε ότι η δουλειά είναι πάντα δουλειά και για ένα τόνο διαφέρει από τη δουλεία. Πέρασε από διάφορα διαδικτυακά μέσα μέχρι να καταλήξει να την κερδίσει η διεθνής επικαιρότητα και το ραδιόφωνο. Στην ομάδα του 3point όμως και την αυτοδιαχείριση βρήκε αυτό που έλειπε από την δημοσιογραφική της καθημερινότητα, το πάθος για κάτι συλλογικό, γράφοντας ελεύθερα χωρίς αφεντικά πάνω από το κεφάλι της για όσα αλλού δεν θα μπορούσε να εκφράσει.

Related Posts