Η είδηση ήταν σοκαριστική το χτεσινό Σαββατιάτικο πρωινό. Tο σοκ της θα μπορούσε μόνο να συγκριθεί με αυτό του τέλους του κόσμου. Πολιτικός επισκέφτηκε την Ομόνοια και μάλιστα ο πρωθυπουργός.

Τα Μέσα ‘σπεύσαν να μεταδώσουν την είδηση με τον δικό τους πάντα τρόπο και έτσι η βολτούλα έγινε αιφνιδιαστική επίσκεψη, η αιφνιδιαστική επίσκεψη έγινε αυτοψία και η αυτοψία θα γίνει στο τέλος επιχείρηση «Ξένιος Σαμαράς» με τον ίδιο τον πρωθυπουργό να ηγείται στην ανανέωση – ανακατασκευή και διαμόρφωση της πλατείας Ομονοίας.

Για να βάλουμε τα πράγματα όμως στην θέση τους -και κυρίως τα ΜΜΕ- η επίσκεψη στην Ομόνοια ήταν τόσο «αιφνιδιαστική» που τελείως «αιφνιδιαστικά» οι 4 σωματοφύλακες και οι 5-6 άνθρωποι της αστυνομίας βρέθηκαν εκείνο το Σαββατιάτικο πρωινό στο ίδιο καφέ με τον Αντώνη Σαμαρά, και φορούσαν και τα ρούχα της δουλειάς -αιφνιδιαστικά πάντα. Επίσης ήταν τόσο «αιφνιδιαστική» που θύμισε λίγο τις επισκέψεις των ανθρώπων του καλλιτεχνικού στερεώματος σε φιλανθρωπικά ιδρύματα που εκεί που δείχνεις το ανθρώπινο, το λαϊκό το πρόσωπό σου τσουπ και οι 5-6 κάμερες, τελείως αιφνίδια.

Σε μια πραγματικά αιφνίδια επίσκεψη χωρίς τα εκατό άτομα της ασφάλειας και χωρίς πρώτα η αστυνομία να έχει «καθαρίσει» επιμελώς τον χώρο της παράστασης, ο κ.Σαμαράς δεν θα είχε περπατήσει ούτε 5 μέτρα ζωντανός γιατί σε αντίθεση με τις δημοσκοπήσεις η πλειοψηφία του κόσμου θα ήθελε να τον δει αλλού και όχι στη Βουλή, ενώ οι εικόνες θα ήταν διαφορετικές. Θα ήταν οι εικόνες που βλέπουμε εμείς που δεν κυκλοφορούμε με μπράβους στην Ομόνοια, στην πλατεία που θα δεις τους ντίλερς και τους προαγωγούς να αλωνίζουν λίγα μέτρα από την αστυνομία που δεν «βλέπει», τη μαφία, τους νονούς και τον υπόκοσμο να κάνει ελεύθερος τις δουλειές του. Εκεί που θα δεις ανθρώπους-φαντάσματα να περπατούν ψάχνοντας την επόμενη δόση τους, εκεί που θα δεις ανθρώπους να ψάχνουν φαΐ στα σκουπίδια, τις γιαγιάδες να μετρούν τα ψιλά και να κλαίνε, τους άνεργους να κάνουν ουρές έξω από τον ΟΑΕΔ, που θα δεις ανθρώπους να κοιμούνται στο δρόμο γιατί η τράπεζα τους πήρε το σπίτι, που θα δεις καταστηματάρχες σε απόγνωση, που θα δεις λουκέτα και ερημιά, κατήφεια, απελπισία και μαυρίλα.

Αυτή είναι η Ομόνοια που «καθάρισε» ο κ.Σαμαράς. Παραμένει η ίδια -γιατί ότι κουκουλώνεται έχει και την τάση να επανεμφανίζεται- όταν κλείσουν τα φώτα. Η Ομόνοια θα παραμείνει αυτή που ξέρουμε οι «κοινοί θνητοί» γιατί η καρδιά της πόλης δεν μπορεί παρά να χτυπά στους ρυθμούς της πόλης, που αργοπεθαίνει.

 

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]