Ντυμένη με πολεμική στολή, το νεότερο μέλος του αμερικανικού Κογκρέσου, η 29χρονη Δημοκρατική Αλεξάντρια Οκάσιο-Κορτές, γίνεται το supergril ενός κόμικ, το οποίο θα ξεκινήσει να κυκλοφορεί τον Μάιο από τον ανεξάρτητο εκδοτικό οίκο Devil’s Due Comics.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με δημοσίευμα του βρετανικού Guardian, το κόμικ θα τιτλοφορείται «Alexandria Ocasio-Cortez and the Freshman Force» και σύμφωνα με τον εκδότη πρόκειται για «μια σάτιρα με στόχο την Ουάσινγκτον που δεν χαρίζεται σε κανέναν».

Ο εκδοτικός οίκος ωστόσο σπεύδει να διευκρινίσει από τη μεριά του, ότι η Κορτές δεν έχει εγκρίνει την πρωτοβουλία του.

Στο εξώφυλλο του νέου κόμικ εμφανίζεται η Κορτές με το smartphone στο χέρι μπροστά από το Καπιτώλιο με το λευκό κοστούμι που φορούσε στην ορκωμοσία της.

Ένα άλλο εξώφυλλο την εμφανίζει, αντί με το κοστούμι, με μια στολή πολεμίστριας να κρατάει, αντί του κινητού της, ένα σπαθί.

Η Αλεξάνδρια Οκάσιο-Κορτές έγινε πρόσφατα η νεότερη γυναίκα που μπήκε στο αμερικανικό Κογκρέσο. Στο παρελθόν η 29χρονη πολιτικός έχει δηλώσει θαυμάστρια των κόμικς.

Σημειώνεται τέλος μέρος των εσόδων από τις πωλήσεις του βιβλίου θα διατεθεί στην ΜΚΟ United Service Organisation, η οποία παρέχει ψυχολογική υποστήριξη και υπηρεσίες υγείας σε Αμερικανούς στρατιώτες και στην εταιρεία παροχής νομικών υπηρεσιών σε μετανάστες RaicesTexas.org.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]