Η αντίστροφη μέτρηση για τις εκλογές έχει ξεκινήσει προ πολλού. Πλέον μας χωρίζουν λίγα μόλις 24ωρα μέχρι να δώσουμε το παρόν αλλά και σημαντικότερα, τη ψήφο μας στις κάλπες.

Παρατάξεις και πολιτικοί προσπαθούν με κάθε δυνατό τόπο να εξασφαλίσουν τη ψήφο μας. Ψέματα, βαρύγδουπες υποσχέσεις που σχεδόν ποτέ δεν πραγματοποιούνται, σπίλωση προς τα αντίπαλα κόμματα και ξύλινες εκφράσεις είναι λίγα μόνο από τα χαρακτηριστικά που διέπουν τον προεκλογικό λόγο της πλειοψηφίας των πολιτικών. Υπάρχουν βέβαια και αυτοί που διαφέρουν, αν και δυστυχώς αποτελούν την εξαίρεση στον κανόνα.

Μέσα στον κυκεώνα των ψεμάτων όχι μόνο των πολιτικών αλλά και των περισσότερων Μέσων, υπάρχει ακόμα μία φωνή ατόφια, που εκφράζει την αλήθεια και δεν σταματά να ονειρεύεται. Η φωνή αυτή ανήκει στην νεολαία.

Οι νέοι άνθρωποι είναι αυτοί που καλούνται όχι μόνο με τη ψήφο τους, αλλά εν γένει με τη συμπεριφορά τους να προσφέρουν στην αλλαγή του συστήματος. Είναι αυτοί εξάλλου, που πλήττονται ίσως περισσότερο από όλους τους άλλους ,που βλέπουν καθημερινά την ανεργία να αυξάνεται, το πτυχίο να αχρηστεύεται και τα όνειρα τους όσο ζωηρά και αν ήταν κάποτε ,να ξεθωριάζουν σιγά-σιγά. Η φωνή των νέων είναι δυνατή και δεν συμβιβάζεται.

Η φωνή αυτή βρίσκεται λοιπόν αποτυπωμένη στο παρακάτω βίντεο. Νέοι άνθρωποι, ο καθένας με το δικό του τρόπο, απαντούν σε μερικά από τα πιο σημαντικά ερωτήματα που πλανώνται το τελευταίο χρονικό διάστημα στην ατμόσφαιρα. Δεν αποποιούνται των ευθυνών που αναλογούν στους πολίτες , δεν θέλουν όμως να επαναλάβουν τα ίδια λάθη.

Πολλοί από αυτούς παραδέχονται ότι δεν έχουν σχέδια για το μέλλον, άλλοι ότι θα αναγκαστούν να μεταναστεύσουν στο εξωτερικό για ένα καλύτερο αύριο και αρκετοί ότι θα παραμείνουν να παλέψουν με 500 ευρώ στην Ελλάδα. Κατηγορούν τα Μ.Μ.Ε για απόκρυψη της αλήθειας και εκφράζουν αλήθειες ,που δύσκολα θα βρει κανείς συγκεντρωμένες σε μόλις 16 λεπτά.

Ο Γιώργος, ένας από τους συμμετέχοντες του βίντεο ,καταφέρνει να απεικονίσει με τα λόγια του, σε λίγα μόλις δευτερόλεπτα την κατάσταση, η οποία κυριαρχεί στη χώρα :.“Εμείς ευθυνόμαστε, παραδέχεται, γιατί αν ήμασταν μία υγιής κοινωνία, δεν θα εκλέγαμε τόσο αρρωστημένους πολιτικούς”

Οι προθέσεις της δημιουργίας του βίντεο εξάλλου δεν είναι άλλες από το να ακουστεί μία φωνή που επισκιάζεται από τα κυρίαρχα μέσα, αλλά και να προβληματιστούν οι θεατές του, ανεξαρτήτως ηλικίας και πολιτικών πιστεύω.

Κινήσεις όπως αυτή της δημιουργίας του συγκεκριμένου βίντεο, αποδεικνύουν ότι υπάρχουν ακόμα κάποιοι, λίγοι ή πολλοί δεν έχει σημασία”, που δεν εγκαταλείπουν αλλά δίνουν χώρο στην αλήθεια να ακουστεί! Πριν εκτελέσουμε το εκλογικό μας καθήκον λοιπόν, ας λάβουμε υπ’ όψιν τις φωνές όλων αυτών των νέων ανθρώπων!

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]