Η ανταπόκριση του κόσμου στην πρωτοφανή τραγωδία που έπληξε την Αττική είναι μεγάλη και συγκινητική. Κατά εκατοντάδες οι συμπολίτες μας έτρεξαν στα κέντρα αιμοδοσίας των νοσοκομείων. Με ανακοίνωσή του το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας, νωρίτερα μέσα στη μέρα, κατεύθυνε τους ενδιαφερόμενους προς τα νοσοκομεία «Σισμανόγλειο», «Θριάσιο» και «Ελπίς», τα κέντρα αιμοδοσίας των οποίων λειτούργησαν με διευρυμένο ωράριο μέχρι τις 8.00 σήμερα το απόγευμα.

Πλέον το Ε.ΚΕ.Α. καλεί τους πολίτες να δώσουν αίμα σε όλα τα κέντρα αιμοδοσίας της Αττικής, Χαλκίδας και Κορίνθου. Οι εγκαυματίες έχουν ανάγκη αίματος και παραγώγων του, σε μια εποχή με μειωμένα αποθέματα λόγω καλοκαιριού. Καλό θα είναι πάντως πριν σπεύσουν οι αλληλέγγυοι στις πλησιέστερες Νοσοκομειακές Υπηρεσίες Αιμοδοσίας να ενημερώνονται στα τηλέφωνα των υπηρεσιών. Σε κάθε περίπτωση το Ε.ΚΕ.Α. καλεί τους πολίτες της Αθήνας να στηρίξουν την Εθελοντική Αιμοδοσία που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 01 και Πέμπτη 02 Αυγούστου στο Μετρό Συντάγματος.

Οι συμπολίτες της Θεσσαλονίκης μπορούν να ενημερώνονται για την ανάγκη αιμοδοσίας στα τηλέφωνα των κάτωθι νοσοκομείων: ΑΧΕΠΑ: 2313303405, Άγιος Παύλος: 2313304584, Γ.Παπανικολάου: 2310357522, Θεαγένειο: 2310898263, Ιπποκράτειο: 2310846291, Ψυχιατρικό Νοσοκομείο: 2313324100.

Δήμος Ραφήνας: Έκκληση για αίμα, όχι άλλα ρούχα και τρόφιμα

Έκκληση για αίμα έκανε νωρίτερα κι ο αντιδήμαρχος Ραφήνας-Πικερμίου, Γιώργος Κοκκόλης με ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook.

Επίσης, ενημερώσε ότι ήδη έχει δημιουργηθεί ειδικός τραπεζικός λογαριασμός για όσους επιθυμούν να συνεισφέρουν στην προσπάθεια ανακούφισης και ενίσχυσης των πυρόπληκτων.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]