Η πρώτη αγγλόφωνη ταινία του Νορβηγού σκηνοθέτη Joachim Trier βγαίνει από σήμερα στις αίθουσες. ΄Εχοντας κερδίσει το βραβείο καλύτερης ταινίας στο Φεστιβάλ της Στοκχόλμης 2015 και έχοντας επίσης συμμετάσχει στο επίσημο διαγωνιστικό τμήμα του Φεστιβάλ των Καννών 2015, το Louder Than Bombs (που για κάποιο λόγο μεταφράστηκε στα Ελληνικά «Ο ’Ηχος της Σιωπής») αξίζει σίγουρα την προσοχή σας.

Η ταινία αποτελεί συμπαραγωγή Νορβηγίας- Γαλλίας- Δανίας και περιγράφει το θάνατο της πολεμικής ανταποκρίτριας Isabelle Reed (Isabelle Huppert), αλλά και το πώς τη θυμούνται οι δύο γιοί της, Conrad (David Druid) και Jonah ( Jesse Eisenberg)και ο σύζυγός της, Gene (Gabriel Byrne), οι οποίοι αναγκάζονται να κοιτάξουν στα μάτια την αλήθεια και τα κρυμμένα μυστικά της, και έτσι-αναπόφευκτα- και ο ένας τον άλλο.

Μέσα από ένα άκρως σουρρεαλιστικό ταξίδι αναμνήσεων, με πανέμορφες σκηνές και οπτικά εφέ που σε σημεία θυμίζουν την προοπτική του Salvador Dali, το Louder Than Bombs επιχειρεί να διηγηθεί μία ιστορία συμφιλίωσης και ωρίμανσης, που με το ρυθμό και τη μουσική της παρασύρει το θεατή σε ένα νοσταλγικό υπνωτισμό. Και αυτό είναι όσο διφορούμενο ακούγεται.

Γιατί, παρά την επιτυχία της σε κινηματογραφικά φεστιβάλ, η αλήθεια είναι πως η ταινία δίχασε τους κριτικούς των ΜΜΕ, οι οποίοι είτε τη λάτρεψαν είτε τη μίσησαν! Και δε μας κάνει καθόλου εντύπωση, καθώς πρόκειται για μία ταινία που δεν αφηγείται την ιστορία της με τον αναμενόμενο τρόπο. Ούτε προσφέρει τη συγκίνηση σα μασημένη τροφή.

Λέγοντας μόνο πως είναι άρτια τεχνικά και πως η πλοκή της έχει ενδιαφέρον, σας αφήνουμε να αποφασίσετε μόνοι σας αν άξιζε το ποπ κορν σας!
Αν σας άρεσε, δείτε επίσης: Rams (Δεσμοί Αίματος)

 

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]