Μια ημέρα πριν την διαδήλωση ενάντια στη συμφωνία των Πρεσπών, ακροδεξιοί επιτέθηκαν ξανά σε αριστερό μέσο. Λίγες μέρες μετά την επίθεση στην ιστοσελίδα του Ημεροδρόμου, φασίστες χάκερς επιτέθηκαν αυτή τη φορά στον ρ/σ Στο Κόκκινο 105.5. Οι ακροδεξιοί ανέβασαν φασιστικά συνθήματα και απειλές στην ιστοσελίδα του ραδιοφωνικού σταθμού και επιχείρησαν επίσης να καταστρέψουν το αρχείο του.

Στην επίθεση απαντούν σήμερα με κείμενό τους οι εργαζόμενοι/ες του μέσου, στέλνοντας μήνυμα ότι δεν τρομοκρατούνται. Μεταξύ άλλων αναφέρουν επίσης: “Κάποτε έκαιγαν αιρετικούς ανθρώπους, αργότερα έκαιγαν αιρετικά βιβλία, τώρα προσπαθούν να εξαφανίσουν κείμενα που δεν συμβαδίζουν με την «εθνικόφρονα σκέψη» τους.”

Ολόκληρη η ανακοίνωση

Το Σάββατο 19 Ιανουαρίου, μία ημέρα πριν το περιβόητο συλλαλητήριο «ενάντια στη Συμφωνία των Πρεσπών», μέσω του οποίου μπόρεσαν να εμφανιστούν ξανά σε δημόσιο χώρο και οι υπόδικοι ναζιστές, η ιστοσελίδα του «105,5 στο Κόκκινο» (www.stokokkino.gr) , δέχθηκε επίθεση από ακροδεξιούς χάκερ. Οι ακροδεξιοί ανάρτησαν στον χώρο της σελίδας διάφορα εθνικιστικά μηνύματα, ανακατεμένα με ασυνάρτητες απειλές και επιχείρησαν να καταστρέψουν το αρχείο του σταθμού, στο οποίο περιλαμβάνεται όλη η δουλειά μας, τα ρεπορτάζ και η αρθρογραφία μας, εδώ και πολλά χρόνια.

Δεν μας εκπλήσσει φυσικά αυτή η πρακτική. Η ακροδεξιά αυτό πάντοτε προσπαθούσε και προσπαθεί ακόμα να κάνει. Συνοδεύει τις απειλές και τα νταηλίκια με την αγωνιώδη προσπάθεια να εξοντώσει όχι μόνο τους ανθρώπους που την αντιστρατεύονται, αλλά και τις ιδέες τους. Κάποτε έκαιγαν αιρετικούς ανθρώπους, αργότερα έκαιγαν αιρετικά βιβλία, τώρα προσπαθούν να εξαφανίσουν κείμενα που δεν συμβαδίζουν με την «εθνικόφρονα σκέψη» τους.

Οι δημοσιογράφοι και οι εργαζόμενοι/ες στον «105,5 στο Κόκκινο» δηλώνουμε ότι όχι μόνο δεν τρομοκρατούμαστε από τις απειλές και τις επιθέσεις ακροδεξιών, αλλά τις καταγράφουμε και ως εύσημο για τη δουλειά μας. Θα παραμείνουν σταθερά απέναντι σε κάθε μορφή φασισμού, ρατσισμού και εθνικισμού στο πλάι όλων όσων οι φασίστες θεωρούν εχθρούς και «παράσιτα».

Καλούμε κάθε άνθρωπο που αντιλαμβάνεται τον εαυτό του στην αντιφασιστική πλευρά της κοινωνίας να παραμείνει σε εγρήγορση απέναντι στον κίνδυνο της ακροδεξιάς και του κοινωνικού κανιβαλισμού που προωθεί και ζητάμε την έμπρακτη αλληλεγγύη για να δυναμώσει κάθε αντιφασιστική φωνή στον δημόσιο λόγο.
Θα συνεχίσουμε να κάνουμε τη δουλειά μας και όχι «να κοιτάμε τη δουλειά μας», ορθώνοντας τη φωνή μας απέναντι σε όσους ονειρεύονται να υψώσουν ξανά τις φλόγες του εξαγνισμού.

Οι εργαζόμενοι/ες στον «105,5 στο Κόκκινο»

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]