podosfairoΣε λίγες ώρες οι απανταχού ποδοσφαιρόφιλοι του πλανήτη θα έχουν έναν επιπλέον λόγο να μείνουν μέσα τα βράδια. Η μεγαλύτερη γιορτή του αθλήματος στην Ευρώπη ξεκινάει σήμερα με το πρώτο σφύριγμα να ακούγεται στην αναμέτρηση της Εθνική μας Ελλάδος με την διοργανώτρια Πολωνία.

 

Μια διοργάνωση που την περιμένουν πώς και πώς εκατομμύρια φίλοι στον κόσμο. Μετά από μια συναρπαστική σεζόν, σχεδόν στα περισσότερα πρωταθλήματα της Ευρώπης, έρχεται και το Euro για να κλείσει εξαιρετικά την χρονιά. «Μάχες» και εκπλήξεις θα γίνουν, όπως άλλωστε συμβαίνει σχεδόν πάντα σε τέτοιες διοργανώσεις.

 

Τα «παιδιά» του Φερνάντο Σάντος μπορούν να είναι η ευχάριστη νότα στην όλη υπόθεση με την «κληρονομιά» του Κυπέλλου του 2004 να δίνει άλλη βαρύτητα στον όμιλο. Η διοργανώτρια Πολωνία φαντάζει το αουτσάιντερ με την Τσεχία και την Ρωσσία να έχουν ένα ελαφρύ προβάδισμα έναντι της Εθνική μας.

 

Τα μεγάλα ματς δεν λείπουν. Ο όμιλος φωτιά είναι ο δεύτερος με τη Γερμανία, την Ολλανδία, την Πορτογαλία και τη Δανία να «κοντράρονται» στα ίσα. Τα μεγάλα τους αστέρια θα δώσουν τα πάντα για να φτάσουν, πού αλλού, στην κορυφή.

 

Εκτός από τον δεύτερο, και στον τρίτο γκρουπ θα διεξαχθούν δυνατές κόντρες. Η κάτοχος του τροπαίου, η Ισπανία, θα βρει απέναντί της για να υπερασπιστεί το στέμμα της, την Ιταλία(η οποία θέλει να επιστρέψει στην κορυφή μετά την κατάκτηση του Μουντιάλ το 2006), την φιλόδοξη Κροατία και την αδύναμη Ιρλανδία.

 

Στον τέταρτο και τελευταίο όμιλο, η άλλη διοργανώτρια του πρωταθλήματος, η Ουκρανία μοιάζει σαν σταγόνα στον ωκεανό κόντρα στην Αγγλία, στην Γαλλία και στην πάντα υπολογίσιμη Σουηδία.

 

Τα ψέματα τελείωσαν. Όλοι είναι έτοιμοι να πάρουν θέσεις στον καναπέ τους. Πίτσες στο φούρνο, μπύρες στον καταψύκτη και η γιορτή αρχίζει!

 

Αδάμ Τσίκουρας

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]