Με κεντρικό σύνθημα «Η Γκαϊνέ Κασαρτζιάν δεν θα ξεχαστεί!», η φεμινιστική πρωτοβουλία «Καμία Ανοχή», με απόφαση της ανοιχτής συνέλευσης που έλαβε χώρα τη Δευτέρα 1/7,  καλεί σε κινητοποίηση την Πέμπτη στις 7 το απόγευμα έξω από το Γενικό Κρατικό Νίκαιας, το νοσοκομείο στο οποίο βρήκε τραγικό θάνατο η Αρμένισσα μετανάστρια.

Η Γκαϊανέ Κασαρτζιάν εργαζόταν ως αποκλειστική νοσηλεύτρια στο Νοσοκομείο Νίκαιας, όταν φοβούμενη τη σύλληψη και πιθανή απέλασή της από τη χώρα, βρέθηκε στο κενό στην προσπάθειά της να αποφύγει τους ελεγκτές που είχαν κληθεί στο σημείο κατόπιν καταγγελίας. Η γυναίκα που έφερε πολλαπλά κατάγματα εισήχθη άμεσα στη μονάδα εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου όπου και κατέληξε.

«Μπορούμε να αναρτούμε φωτογραφίες από τις νεκρές αδερφές μας;»

Η πρωτοβουλία μάλιστα καταγγέλλει την αφαίρεση από τους διαχειριστές της πλατφόρμας του Facebook, εικόνων που είχαν αναρτηθεί ύστερα από την παρέμβαση που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Athens Voice ως κίνηση διαμαρτυρίας για τη χυδαία ρατσιστική ανάρτηση που δημοσίευσε η γνωστή εφημερίδα και προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων.

«Η ανάρτηση με τις φωτογραφίες από την παρέμβαση της Καμίας Ανοχής στα γραφεία της Athens Voice για το ρατσιστικό δημοσίευμα για τον θάνατο της Αρμένισσας μετανάστριας, κατέβηκε μετά από report γιατί “παραβίαζε τους όρους της κοινότητας”», καταγγέλλει η πρωτοβουλία.

«Καθημερινά δημοσιεύονται μισογυνικές, ομοφοβικές, τρανσφοβικές, μισαναπηρικές, ρατσιστικές, φασιστικές και εν γένει κακοποιητικές αναρτήσεις, οι οποίες δεν “παραβιάζουν τους όρους της κοινότητας”, δεν παραβιάζουν τους όρους του συστήματος, του πατριαρχικού καπιταλισμού και του ρατσισμού. Μπορείς να κάνεις report, αν θέλεις, αλλά δεν μπορείς να αντιστέκεσαι στη βαρβαρότητα», συνεχίζει η ανάρτηση από την «Καμία Ανοχή», η οποία προχώρησε στη δημοσιοποίηση εικόνας της άτυχης Γκαϊνέ θέλοντας έτσι να δώσει περαιτέρω ορατότητα στο ζήτημα και να τονίσει πως «Η Γκαϊνέ Κασαρτζιάν δεν θα ξεχαστεί!».

 

 

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]