Πριν από δύο χρόνια, τα λόγια δεν έφταναν για να περιγράψουν το ποδοσφαιρικό (και όχι μόνο) μεγαλείο του Αντρές Ινιέστα. Τα τελευταία δύο χρόνια όμως, με αποκορύφωμα τις φετινές του εμφανίσεις, ο Ισπανός δεν θυμίζει σε τίποτα ένα από τους ηγέτες της Μπαρτσελόνα και της Εθνικής Ισπανίας.

Τα στατιστικά του είναι θλιβερά, από όποια πλευρά κι αν το δει κανείς. Σε 24 αγώνες της Μπαρτσελόνα στο πρωτάθλημα φέτος, έχει αγωνιστεί μόλις στους 15, παίζοντας και στα 90 λεπτά μόνο 5 φορές, ενώ έγινε αλλαγή σε 7 και μπήκε ως αλλαγή σε 3. Πριν δύο χρόνια, η Μπαρτσελόνα ξεκινούσε από τους Μέσι-Ινιέστα-Τσάβι. Φέτος, μόνο αναντικατάστατος δεν μπορεί να θεωρηθεί.

Φέτος: 15 συμμετοχές – 0 γκολ – 0 ασίστ

2013/2014: 3 γκολ – 7 ασίστ

2012/2013: 3 γκολ – 16 ασίστ

Το θλιβερότερο για όλους τους θαυμαστές του (από τους μεγαλύτερους και εγώ), είναι το γεγονός ότι σε 15 συμμετοχές δεν έχει καταφέρει να πετύχει γκολ (που έτσι κι αλλιώς ποτέ δεν ήταν το δυνατό του σημείο), αλλά δεν έχει μοιράσει ΟΥΤΕ ΜΙΑ ασίστ σε συμπαίκτη του. Αυτός που κάποτε έκανε συρτές κάθετες 30 μέτρων.

Η αλήθεια είναι ότι λόγω του στυλ παιχνιδιού του, έτρωγε πάντα πολλές κλωτσιές, με αποτέλεσμα να ταλαιπωρείται τώρα από διάφορους τραυματισμούς. Έχοντας πατήσει και τα 30, έχει χάσει σίγουρα ένα μέρος από το δυνατό του σημείο, την εκρηκτικότητα στις κινήσεις του και τα πράγματα έχουν γίνει πιο δύσκολα για αυτόν στο όλο και πιο απαιτητικό, σωματικά, σύγχρονο ποδόσφαιρο.

Ένας ακόμα λόγος της κατακόρυφης πτώσης της απόδοσής του, είναι και το ότι πλέον στην ομάδα υπάρχουν οι Νεϊμάρ-Σουάρεζ, οι οποίοι κρατάνε περισσότερο τη μπάλα στα πόδια τους και παίζουν περισσότερο με τον Λιονέλ Μέσι και έτσι η μπάλα δεν περνάει από τα πόδια του Ινιέστα όσο συχνά περνούσε πριν από τρία χρόνια.

Επίσης, η ταυτόχρονη ύπαρξη των Νεϊμάρ-Σουάρες-Μέσι στην ενδεκάδα της Μπαρτσελόνα, έχει αναγκάσει τον Ινιέστα να επιστρέψει στην μεσαία γραμμή και να μην είναι σε ένα από τα άκρα της επιθετικής τριάδας. Όπως και να το κάνουμε, δεν μπορεί να μην έπαιξε και αυτό τον ρόλο του στην παραγωγικότητα του Ισπανού «μάγου».

Ακόμα κι αν δεν ξαναδούμε ποτέ όμως τον παλιό καλό Ινιέστα, είμαστε τυχεροί που τον έχουμε πετύχει στο αποκορύφωμα της καριέρας του. Μας έχει αφήσει ήδη αρκετό υλικό για να καθόμαστε και να χαζεύουμε με τις ώρες στο Youtube. Για αυτό όλοι όσοι αγαπάμε το ποδόσφαιρο, και ειδικότερα οι φίλοι της Μπαρτσελόνα, πρέπει να τον ευγνωμονούμε για πάντα. Και για αυτά που έκανε μέσα στο γήπεδο, αλλά εξίσου και για τον χαρακτήρα του.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]

About The Author

Αφού απέτυχε να γίνει μεγάλος και τρανός εντός των γραμμών ενός ποδοσφαιρικού γηπέδου (όχι δεν τον έφαγαν τα κυκλώματα, ούτε ένας σοβαρός τραυματισμός), αποφάσισε να ασχοληθεί με ό,τι κοντινότερο με το ποδόσφαιρο. Σπούδασε δημοσιογραφία στο Κέντρο Αθλητικού Ρεπορτάζ και δούλεψε σε αθλητικές ιστοσελίδες (balla.gr, sport.gr). Επίσης, εργάστηκε ως LOC στον τελικό του Champions League της Αθήνας το 2007 και ως απεσταλμένος του NovaΣΠΟΡ FM σε εκείνον της Μόσχας το 2008. Όπου κι αν εργάστηκε στάθηκε τυχερός, καθώς ασχολιόταν με αυτό που αγαπούσε περισσότερο, το διεθνές ποδόσφαιρο.

Related Posts