Η Αργεντινή θα αντιμετωπίσει την Κροατία σε φιλικό αγώνα και ο Κάρλος Τέβες θα φορέσει τη φανέλα της «αλμπισελέστε» μετά από περίπου 3,5 χρόνια. Τελευταία φορά που έπαιξε με την εθνική ήταν στο Copa America του 2011, όταν και ήταν ο μοναδικός που αστόχησε σε πέναλτι και η Αργεντινή αποκλείστηκε από την Ουρουγουάη.

Αμέσως μετά, ομοσπονδιακός προπονητής της Αργεντινής ανέλαβε ο Αλεχάντρο Σαμπέγια και από τότε ο Τέβες έβλεπε τα παιχνίδια της εθνικής του ομάδας μόνο από την τηλεόραση, άντε και από το γήπεδο αλλά πάλι ως οπαδός-θεατής.

Από εκείνη τη μέρα, μέχρι σήμερα ο Αργεντινός κατέκτησε σε συλλογικό επίπεδο, ένα πρωτάθλημα και ένα Community Shield με την Μάντσεστερ Σίτι και ένα πρωτάθλημα με την Γιουβέντους στην Ιταλία, της οποίας ήταν ο καλύτερος παίχτης με διαφορά χωρίς καμία αμφιβολία.

Παρ΄ όλα αυτά, δεν πήρε ούτε μία ευκαιρία από τον Σαμπέγια, καθώς τον θεωρούσε δύστροπο χαρακτήρα (όχι άδικα) και φοβόταν μην χαλάσει το κλίμα στα αποδυτήρια. Ό,τι και να έκανε ο Τέβες, για τον Σαμπέγια ήταν «αόρατος». Το είχε πάρει απόφαση και ο ίδιος ο παίχτης, πως με τον συγκεκριμένο προπονητή δεν θα ξαναφορούσε τη φανέλα της εθνικής Αργεντινής.

Μετά το Μουντιάλ και τον χαμένο τελικό όμως, τα πράγματα άλλαξαν, καθώς ο Σαμπέγια αντικαταστάθηκε από τον πρώην τεχνικό της Μπαρτσελόνα, Χεράρδο Μαρτίνο που δεν κατάφερε να κερδίσει κάποιον τίτλο με την Μπάρτσα, αλλά παρ΄ όλα αυτά η ομοσπονδία της χώρας του τον πίστεψε και του έδωσε την ευκαιρία να δείξει τι αξίζει.

Όπως δήλωσε και ο ίδιος ο τεχνικός της Αργεντινής: «Και πέρσι αλλά και φέτος, ο Τέβες είναι ο καλύτερος παίχτης της Γιουβέντους, αν όχι και ολόκληρου του ιταλικού πρωταθλήματος. Ήταν αδύνατον να τον αγνοήσω με αυτά που κάνει φέτος».

Φανταστείτε ότι αυτά τα είπε πριν καν δει ΑΥΤΟ:

Χωρίς τον Τέβες η Αργεντινή έφτασε μια ανάσα από την κορυφή του κόσμου. Κανείς δεν ξέρει και δεν μπορεί να πει αν θα τα πήγαινε καλύτερα ή χειρότερα με αυτόν στην αποστολή της και γενικότερα στις προηγούμενες διοργανώσεις, αλλά το μόνο σίγουρο είναι ότι ο Σαμπέγια μας στέρησε ανάλογες ποδοσφαιρικές στιγμές, από έναν τεράστιο ποδοσφαιριστή.

Ας ελπίσουμε ότι ο Μαρτίνο θα του δώσει την ευκαιρία στα (σχεδόν) 31 του, να μας χαρίσει όσο το δυνατόν περισσότερες ανάλογες ποδοσφαιρικές εμπειρίες μέχρι να αποφασίσει να κρεμάσει τα παπούτσια του, γιατί είναι από τους τελευταίους ποδοσφαιριστές «αλάνας» που έχουν απομείνει στο σύγχρονο ποδόσφαιρο.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]