Από κείμενο σε κείμενο, έχουμε περιηγηθεί σε πολλούς διαφορετικούς και αρκετά παράξενους καλλιτέχνες, έχοντας καταλήξει στο συμπέρασμα ότι τέχνη μπορεί να είναι ή να μεταμορφωθεί το οτιδήποτε τριγύρω μας. Από το μικρό έως το πιο μεγάλο, άχρηστο, περίπλοκο, συνηθισμένο ή σπάνιο αντικείμενο που μπορεί να συναντήσει κανείς. Στην μακριά αυτή λίστα έρχονται σήμερα να προστεθούν τα… ανθρώπινα χέρια. Με λίγη φαντασία και αρκετή δεξιοτεχνία ακόμα και τα δικά μας χέρια μπορούν να μεταμορφωθούν σε καμβά ζωγραφικής. Ας ρίξουμε λοιπόν μία ματιά στον όμορφο κόσμο της Anne Ralli…

Ως μία πιο ασυνήθιστη μορφή body painting θα μπορούσαμε να χαρακτηρίσουμε τη δουλειά της Λονδρέζας καλλιτέχνιδας, της οποίας το ταλέντο περισσεύει στις αρκετά εκτενείς σελίδες του βιογραφικού της. Έχοντας περάσει μέχρι και από το BCC, και έχοντας καλλιεργήσει πολλούς τομείς της ζωγραφικής, η τελευταία της δουλειά είναι αναμφίβολα και η πιο εντυπωσιακή. Στο Λονδίνο μάλιστα, δεν είναι λίγοι αυτοί που αναγνωρίζουν τα έργα της.

kakakaka

hand-painting-illusion-annie-ralli-6

“Το body painting είναι μια δεξιότητα που τελειοποιήθηκε σε συνεργασία με τους φωτογράφους”, αναφέρει η καλλιτέχνης. “Όλα γίνονται γρήγορα και πρέπει οι εικόνες να απαθανατιστούν την κατάλληλη στιγμή, γιατί ο καμβάς είναι… ζωντανός και το χρώμα αλλοιώνεται”. Δεν παραλείπει βέβαια να αναφέρει και τη μεγάλη συμβολή της εξαιρετικής βοηθού της, Ray Massey, η οποία δαπανά κάθε φορά αρκετές ώρες ώστε να απαθανατίσει το αποτέλεσμα!

 

hand-painting-illusion-annie-ralli-5

Έμπνευση αντλεί από την καθημερινότητα, καθώς οι δημιουργίες της απεικονίζουν με τρόπο που ξεγελάει το μάτι από αθλήματα μέχρι φρούτα και επιβλητικά φρούρια! Άλλες βέβαια γίνονται και κατά… παραγγελία καθώς αρκετές εταιρείες έχουν επιλέξει αυτό τον πρωτότυπο τρόπο ώστε να διαφημίσουν τα προϊόντα τους.

 

hand-painting-illusion-annie-ralli-4

Η ίδια πάντως φαίνεται πολύ ενθουσιώδης σχετικά με τη δουλειά και σίγουρα αυτό αποτυπώνεται και στον ιδιαίτερο καμβά της!

 

hand-painting-illusion-annie-ralli-7

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]