Γιατί άραγε το ΣΔΟΕ, να επισκέπτεται ένα από τα πιο δημοφιλή μαγαζιά του νησιού όπου βρίσκομαι και να μην βρίσκει δείγμα απόδειξης στα παραπάνω από 40 ασφυκτικά γεμάτα τραπέζια;

Δεν ξέρω αν οι γενικεύσεις του τύπου ” Ο Έλληνας έχει στο DNA του την απάτη” , ή ανάλογες εκφράσεις ισχύουν στο όλον τους, γιατί ποτέ δεν υπήρξα, και πιστεύω ούτε θα υπάρξω οπαδός των στερεοτύπων. Το μόνο που μπορώ να επιβεβαιώσω με σιγουριά, εγώ και εκατομμύρια ακόμα τουρίστες και μη, που έτυχε να κάνουν διακοπές στη χώρα μας, είναι ότι οι μικροεπιχειρηματίες στις τουριστικές περιοχές κάνουν τα πάντα για να κερδοσκοπήσουν!

Πάντα βέβαια με μία πρόφαση και ένα μισό θλιμμένο αλλά και μισό εξοργισμένο ύφος, το οποίο συνοδεύεται με μία έκφραση όπως: “δουλεύουμε μόνο τρεις μήνες το χρόνο, και προσπαθούμε να επιβιώσουμε όλο το χειμώνα με αυτά τα χρήματα”.

Οι αποδείξεις αποτελούν πλέον είδος προς εξαφάνιση και θα “χτυπηθούν”, μοναχά εάν πελάτης πληρεί δύο κριτήρια: εάν αρχικά είναι Έλληνας και όχι κάποιος γνωστός του μαγαζιού. Στους φίλους σαφώς δεν δίνουμε απόδειξη, αλλά ούτε και στους τουρίστες, αυτοί δεν καταλαβαίνουν εξάλλου…!

Οι τιμές πάλι κυμαίνονται ανάλογα με διαφορετικά κριτήρια. Στους φίλους κάνουμε εκπτώσεις, τους ντόπιους δεν μπορούμε να τους κοροϊδέψουμε, τους Έλληνες γενικά τους χρεώνουμε με κανονικές τιμές, τους τουρίστες τους κλέβουμε όσο μπορούμε, αλλά τους Γερμανούς είτε τους υπερ-χρεώνουμε είτε τους φερόμαστε με αγένεια γιατί ομολογουμένως, η μισητή Μέρκελ μπορεί να πάθει τεράστια ζημιά εάν το τζατζίκι χρεωθεί 4 και όχι 3 ευρώ.

Δυστυχώς, η λογική αυτή δεν ανήκει σε ένα ή δύο μαγαζιά, αλλά στα περισσότερα που έχει τύχει είτε να δουλέψω είτε να επισκεφτώ. Γιατί πώς άραγε η απόδειξη μαγικά πριν λίγες μέρες να αλλάξει από τα 12 ευρώ στα 7, μόλις είπα τη μαγική λέξη: και εγώ από εδώ είμαι, ντόπια!

Γιατί άραγε το ΣΔΟΕ, να επισκέπτεται ένα από τα πιο δημοφιλή μαγαζιά του νησιού όπου βρίσκομαι και να μην βρίσκει δείγμα απόδειξης στα παραπάνω από 40 ασφυκτικά γεμάτα τραπέζια;

Γιατί αυτοί οι ίδιοι είναι που διαμαρτύρονται ότι οι πολιτικοί κλέβουν τους πολίτες και ότι η δική τους διαφθορά μας οδήγησε εδώ που είμαστε τώρα; Οι ίδιοι όμως, κρυμμένοι πίσω από τα δάχτυλο τους, κάθε μέρα δεν επιδίδονται στην ίδια τακτική;

 

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]