Ήταν αναμενόμενο το ότι κ.Σαμαράς θα έκανε τα πάντα μέχρι την ημέρα των επόμενων εκλογών της 17 Ιούνη  για να εξασφαλίσει την πρώτη θέση και το πολυπόθητο ποσοστό για το κόμμα του, αλλά η αλήθεια είναι ότι όλοι πιστεύαμε ότι θα είχε και κάποια όρια. Αμ δε.

Στην προσπάθεια λοιπόν όχι να βγει πρώτος αλλά να μην βγει η Αριστερά ποτέ πρώτη, να μην αλλάξει η εδώ και τόσες δεκαετίες πολιτική στην οποία φυσικά ο κ.Σαμαράς και οι υπόλοιποι έχουν στηρίξει την ύπαρξη τους και τα συμφέροντα τους, ο πρόεδρος της ΝΔ συγκαλεί κάθε καρυδιάς καρύδι που επιθυμεί να στηρίξει το σύστημα της μεταπολίτευσης που πνέει φανερά τα λοίσθια. Από τον Στέφανο Μάνο ως τον Τζήμερο, τους «απογοητευμένους»( ή καλύτερα θα έλεγα τους «όπου είναι η βουλευτική καρέκλα και μεις») του πεθαμένου Λαος του κ.Καρατζαφέρη και την μέχρι πρότινος νούμερο ένα εχθρό του Ντόρα Μπακογιάννη. Όλα τα χωράει το καλό το σακούλι κι όλα αυτά; Για το καλό του τόπου φυσικά.

Μας κοροϊδεύουν; Ε ναι.

Η ιστορία είναι τραγελαφική. Ο λόγος για την Ντόρα Μπακογιάννη και τον Αντώνη Σαμαρά. Ο κ.Σαμαράς μπορεί άνετα να χαρακτηριστεί από δεξιούς και αριστερούς ο πιο αποτυχημένος Υπουργός Εξωτερικών και γενικότερα υπουργός. Άμα ρωτήσεις κάποιον θα σου πει χαρακτηριστικά πάντα σαλάτα τα έκανε…τώρα γιατί κάποιοι νομίζουν ότι τώρα θα είναι διαφορετικά…ιδού η απορία. Συνεχίζοντας λοιπόν, ο κ.Σαμαράς με τους γνωστούς τότε χειρισμούς του ειδικότερα σε σχέση με το Σκοπιανό ζήτημα όπου άλλα του παν να πει και άλλα είπε κατάφερε να ρίξει την ήδη στα όρια της κατάρρευσης κυβέρνηση Μητσοτάκη. Ο κ.Σαμαράς αναγκάζεται να παραιτηθεί κακήν κακώς από τον Μητσοτάκη.

Χρόνια αργότερα η ΝΔ μετά τον Κώστα Καραμανλή βάζει στην αρχηγία της τον κ.Σαμαρά. Η κ.Μπακογιάννη αρνείται την γραμμή του Όχι στο Μνημόνιο και φεύγει κάνοντας το δικό της κόμμα και περνώντας και τους ψηφοφόρους της. Δημιουργεί τριγμούς στο εσωτερικό της ΝΔ και κατακεραυνώνει τον κ.Σαμαρά για την πολιτική του. Και τώρα μπαίνει στο ψηφοδέλτιο επικρατείας ως επικεφαλής (!) αποδεικνύοντας πως ο δρόμος για την καρέκλα δεν έχει όρια, πως μάλλον αυτοί δεν έχουν όρια, βασικά τον θεό τους!

Οι κινήσεις του κ.Σαμαρά δείχνουν ότι η κεντροδεξιά και γενικότερα τα πρόσωπα, οι πολιτικές και το σύστημα ολόκληρο που δημιουργήθηκε μετά την μεταπολίτευση θα κάνει τα πάντα για παραμείνει στην εξουσία. Όσοι στήριξαν την υπόσταση τους πολιτική και κοινωνική εκμεταλλευόμενοι ή και δημιουργώντας αυτό το σύστημα φανερώνουν τώρα την μανία τους να το συνεχίσουν αιωνίως καθώς άμα το ίδιο αλλάξει θα σημάνει το τέλος τους.

Το σίγουρο είναι ότι η κεντροδεξιά θα συσπειρωθεί κι άλλο εντάσσοντας κι άλλους άκυρους, ακραίους, ακροδεξιούς, και διάφορα άλλα κοράκια που με νύχια και με δόντια όλοι μαζί θα προσπαθήσουν να βάλουν φρένο στην προσπάθεια για μια άλλη κοινωνία, για μια άλλη πολιτική, για μια άλλη ζωή. Το ερώτημα είναι εμείς τι θα κάνουμε θα τους αφήσουμε; Μήπως είναι ώρα η Αριστερά να ενωθεί όπως προτάσσουν πολλοί; Μήπως δεν είναι ώρα για «ιδεολογικές καθαρότητες» ή αναμεταξύ φαγώματα; Μήπως είναι η ώρα για ενότητα;

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]