Όντας άνεργος και ο ίδιος, ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος πήρε την πρωτοβουλία για κάτι διαφορετικό έξι χρόνια πριν, δημιουργώντας την κοινωνική κουζίνα “Ο Άλλος Άνθρωπος”. Πριν λίγες ημέρες, η κίνηση αυτή λίγο έλειψε να ρίξει τίτλους τέλους, όταν με ένα κείμενο που ξεκινούσε με τη φράση “Όλα τα ωραία κάποτε τελειώνουν”, ζητούσε τη στήριξη των ανθρώπων που ήταν κοντά στο εγχείρημα όλα αυτά τα χρόνια, με στόχο να μπορέσουν να συνεχιστούν οι κοινωνικές δράσεις του “Άλλου Ανθρώπου”.

Από το εν λόγω κείμενο έγινε γνωστό στον κόσμο πως υπάρχουν οικονομικά προβλήματα για το Κοινωνικό Σπίτι, καθώς τα έξοδα είναι πάρα πολλά και δεν υπάρχει δυνατότητα να καλυφθούν. Με διορία έως τις 15 Δεκεμβρίου, τα χρήματα αυτά συγκεντρώθηκαν ήδη, αλλά μπορεί κανείς να συνεισφέρει σε αόριστο χρόνο για την οικονομική στήριξη του Σπιτιού, το οποίο λειτουργεί επίσης ως χώρος διδασκαλίας και αποθήκη προμηθειών.

Με ευχαριστήριο μήνυμα του, ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος αναφέρει: “Σας ευχαριστώ από καρδιάς και η δράση της Κοινωνικής Κουζίνας Ο Άλλος Άνθρωπος θα συνεχιστεί με τα μαγειρέματα στο δρόμο, σε πείσμα όλων όσων πολεμάνε αυτή την ιδέα, βάζοντας το οικονομικό πάνω από τη δράση και την ιδέα της Αλληλεγγύης”.

Την Παρασκευή 8 Δεκέμβρη ο “Άλλος Άνθρωπος”, πιο δυνατός, πιο σταθερός, θα γιορτάσει τα έκτα γενέθλια του και καλεί όλους μας να γιορτάσουμε για “την αλληλεγγύη, το σεβασμό, την αγάπη” στο σπίτι του, Πλαταιών 55 στον Κεραμεικό.

Ο αλληλέγγυος κόσμος μπορεί να βοηθήσει τον “Άλλο Άνθρωπο” είτε προσφέροντας εθελοντική εργασία, είτε τρόφιμα, είτε χρήματα. Βρείτε λεπτομέρειες για τον τρόπο που μπορείτε να βοηθήσετε εδώ.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]