Ο παραπάνω τίτλος συνήθως κοσμεί σελίδες διαφορετικού προσανατολισμού και περιεχόμενου. Επεξεργαζόμενος όμως, τη ξαφνική στα όρια της υπερβολής κριτική που ασκείται στο κόμμα της αριστεράς, διαπίστωσα πως τελικά μάλλον συμβάλλει στη διατύπωση και έκφραση ενός ιδιαίτερα κολακευτικού σχολίου, λαμβάνοντάς το από μία εκ διαμέτρου αντίθετη σκοπιά.

Αυτή η σκοπιά προτάσσει το επίτευγμα μίας πρωτόγνωρης ανατροπής. Αυτής που θέλει τον δικομματισμό στα τάρταρα, την επιστροφή των πολιτικών συζητήσεων στα καφενεία και στις καφετέριες, αλλά και την εξωτερίκευση ενός σπάνιου κύματος οργής για την έστω και καθυστερημένη κατανόηση των πολιτικών πεπραγμένων, ειδικά τα τελευταία χρόνια.

Ο ΣΥΡΙΖΑ μαζί με το ΚΚΕ και τη Χρυσή Αυγή ήταν οι μοναδικές πολιτικές δυνάμεις εντός του Κοινοβουλίου, που δεν προχώρησαν σε αντίθετες τοποθετήσεις με τις προεκλογικές τους δηλώσεις και δεσμεύσεις. Παρέμειναν σταθερές και μάλιστα έδωσαν έμφαση στα πιστεύω και θέλω τους. Το επίτευγμα όμως, της ουσιαστικής έκθεσης της τακτικής που φαίνεται πως θέλουν να ακολουθήσουν τα μέχρι πρότινος μεγάλα κόμματα, πιστώνεται στην πρώτη.

Οι πολιτικοί του ΣΥΡΙΖΑ τήρησαν μία στάση, που στο παρελθόν ήθελαν, αλλά δεν μπορούσαν να έχουν. Μία στάση χαρακτηριζόμενη από πυγμή, ακριβείς τοποθετήσεις και έξυπνες απαντήσεις. Όταν ο Τσίπρας έθετε τους δικούς του όρους για το σχηματισμό κυβέρνησης με κάποιο εκ των  Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ, ουσιαστικά έσφιγγε με δύναμη τη θηλιά γύρω από τον λαιμό τους και τους ανάγκαζε να αναιρέσουν τον εαυτό τους.

Δεν δέχτηκαν να σβήσουν τα παλαιότερα αμαρτήματα και μοιραία ο Aλέξης Τσίπρας εκστόμισε ένα μεγαλοπρεπές «ΌΧΙ» στη δημιουργία μίας οικουμενικής κυβέρνησης, όμοιας επί της ουσίας με αυτές που είδαμε στο παρελθόν. Τα παρακάλια των Βενιζέλου και Σαμαρά για συνεργασία, με τον χώρο που ποδοπατούσαν καθημερινά λεκτικά προ ολίγων ωρών, η ξαφνική ανακάλυψη κοινών σημείων μεταξύ των αποφάσεων του Κουβέλη με τους χώρους των προαναφερθέντων, αποτέλεσαν τα συστατικά μίας μεγάλης κωλοτούμπας. Και αυτή χρεώνεται στον ΣΥΡΙΖΑ. Με έξυπνες και μεθοδευμένες κινήσεις απέσπασε βαθύτερες σκοπιμότητες.

Αν γίνουν οι εκλογές θα βρεθεί αντιμέτωπος προ της μεγαλύτερης του ευκαιρίας να αποδείξει ότι η αλλαγή μίας κατάστασης δεν ισοδυναμεί με ουτοπία. Και τότε θα πρέπει να αποφευχθεί, αυτό που προκάλεσε στους πολιτικούς αντιπάλους του.

 

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]