Τι θα συνέβαινε αν εξώφυλλα αγαπημένων δίσκων ήταν στην πραγματικότητα “κομμένα” και έκρυβαν την “μεγαλύτερη εικόνα” αστείων και παράξενων εικόνων;

To ψηφιακό πρακτορείο “aptitude” με το project του “μεγαλύτερη εικόνα (the bigger picture)” αποφασίζει να “αποκαλύψει” τι “πραγματικά” συμβαίνει στα εξώφυλλα διάφορων διάσημων δίσκων με πολύ χιουμοριστικό τρόπο.

Θρυλικά εξώφυλλα δίσκων όπως το “Nevermind” των Nirvana και το “Abbey Road” των Beatles, αλλά και νεότερα όπως το “My World” του Justin Bieber απομυθοποιούνται με κάποιο τρόπο και παρουσιάζονται με μία διαφορετική ματιά.

Σύμφωνα με τους δημιουργούς του project, “τα εξώφυλλα των δίσκων χρησιμοποιούνταν για να απεικονίσουν ένα είδος μηνύματος που το συγκρότημα ή ο καλλιτέχνης ήθελε να περάσει στο κοινό. Στην ψηφιακή εποχή όμως, το να αγοράζεις ένα άλμπουμ πλέον σημαίνει ότι αγοράζεις την ψηφιακή μορφή του και όχι την χειροπιαστή του έκδοση”.

Όπως λοιπόν λένε οι ίδιοι ο σκοπός του project τους είναι ένας φόρος τιμής στο “πολυπόθητο πρότυπο της βιομηχανίας δίσκων”.

Justin Bieber-My world

justin bieber Ο Justin Bieber ενώ ξεκίνησε την καριέρα του ως ποπ είδωλο και κατά κάποιο τρόπο πρότυπο μίμησης για τους έφηβους πλέον απασχολεί τη διασημότητα για όλους τους λάθος, αλλά και παράνομους λόγους. Η “μεγαλύτερη εικόνα” του άλμπουμ του αποκαλύπτει τον νεαρό, με το αθώο και απλανές βλέμμα, τραγουδιστή να συλλαμβάνεται για όσα έχει κάνει.

Michael Jackson-Off the Wall

m.jackson

O “βασιλιάς της ποπ” εκτός από μία τεράστια καλλιτεχνική πορεία είχε και μία πολυτάραχη προσωπική ζωή. Η εικόνα απεικονίζει τα κακά που του επιφύλαξε το μέλλον και αυτά που θα του χρεώσει κατά καιρούς ο Τύπος. Κατηγορίες για παρενόχληση ανηλίκων, ναρκωτικά και αμέτρητα δικαστήρια, τη στιγμή δε που ο νεαρός τότε Michael Jackson χαμογελάει αγέρωχα.

Bruce Springsteen-Born in the USA

bruce

Ο δίσκος ονομάζεται “Γεννημένος στην Αμερική” και η “μεγαλύτερη εικόνα” του εξωφύλλου δεν θα μπορούσε να είναι άλλη από το στερεότυπο που ακολουθεί τον αμερικάνικο τρόπο ζωής. Λαχταριστά burgers, λαιμαργία και ένας χαρούμενος παχουλός Αμερικανός να τα καταβροχθίζει.

Nirvana-Nevermind

nirvana

Το πιο διάσημο μωρό στην ιστορία της μουσικής φαίνεται να μην κολυμπάει σε πισίνα αλλά σε ωκεανό δίπλα από δελφίνια, καρχαρίες και ερείπια καραβιών, κυνηγώντας πάντα ένα δολάριο.

The Beatles-Abbey Road

beatles

To συγκεκριμένο άλμπουμ των “σκαθαριών” είναι το μοναδικό στην ιστορία τους που δεν γράφει πάνω το όνομα τους. Όπως είχε εξηγήσει ο δημιουργός του εξωφύλλου, Kosh, παλιότερα “δεν χρειαζόταν να γράψουμε το όνομα τους στο εξώφυλλο γιατί ήταν ήδη η πιο διάσημη μπάντα του πλανήτη”. Η “μεγαλύτερη εικόνα” λοιπόν δείχνει σε πόσο μεγάλο βαθμό ήταν διάσημα τα “σκαθάρια” εκείνη την εποχή.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]