Με κομμένη την ανάσα στο Μεξικό για τη μικρή Φρίντα, θαμμένη κάτω απ’ τα ερείπια στου σχολείου. Οι τηλεοράσεις, πρώτο θέμα. Ενα μικρό παιδί που κινδυνεύει, δεν αφήνει κανέναν ασυγκίνητο, έστω και για όσο κρατάει ένα πλάνο.

Τις τελευταίες τρεις μέρες, το ινμποξ μου γέμισε από μηνύματα που έγραφαν “προώθησέ το, πρόκειται για παιδί συναδέλφου μου”. Μετά το τρίτο, τέταρτο μήνυμα άρχισα να σκέφτομαι ότι κάτι δεν πάει καλά. Επρόκειτο για μία έκκληση του ΙΣΑ, που την υπέγραφε ο κ. Πατούλης, πρόεδρός του και δήμαρχος Αμαρουσίου. Αφορούσε ένα πανέμορφο κοριτσάκι δέκα ετών, που πάσχει από μία μορφή καρκίνου και χρειαζόταν μετάβαση στο εξωτερικό. Η έκκληση συνοδευόταν από φωτογραφίες του παιδιού, μία κανονική και μία στο κρεβάτι του νοσοκομείου, χωρίς μαλλάκια…Το παιδί νοσηλευόταν στο Δημόσιο Νοσοκομείο Παίδων Αγία Σοφία και σύμφωνα με τους θεράποντες ιατρούς του έπρεπε να μεταβεί στην Ιταλία για την αφαίρεση του όγκου.
Εκείνο που με προβλημάτισε, αφού πρώτα βεβαιώθηκα ότι η είδηση ήταν γνήσια, ήταν γιατί άραγε χρειάζεται έρανος από τον κ. Πατούλη για να πάει το παιδί στο εξωτερικό; Είναι δυνατόν σκέφτηκα, να υπάρχει κυβέρνηση (όχι αυτή μόνο του ΣΥΡΙΖΑ, οποιαδήποτε) που δεν θα συναινέσει στη σωτηρία ενός παιδιού; Εχουμε δει και πρωθυπουργικά αεροπλάνα να σηκώνονται για σωθούν παιδά, τί τρέχει εδώ;
Εψαξα λίγο και βρήκα τον αντιπρόεδρο του ΕΟΠΥΥ κ. Τάκη Γεωργακόπουλο, ο οποίος βγήκε και στην εκπομπή μου στο Κόκκινο. Ο κ. Γεωργακόπουλος, λοιπόν, μας ενημέρωσε ότι η επέμβαση που χρειάζεται η μικρή Νεφέλη, γίνεται στην Αθήνα, στο ακριβώς διπλανό Δημόσιο Νοσοκομείο Παίδων, το Αγλαΐα Κυριακού. Και ότι το Ανώτατο Υγιειονομικό Συμβούλιο, ανεξάρτητο όργανο, αποτελούμενο από γιατρούς, ενημέρωσε τους γονείς της μικρής για τη δυνατότητα αυτή. Και ότι αν δεν υπήρχε αυτή η ειδίκευση και η δυνατότητα να χειρουργηθεί δίπλα ακριβώς το παιδί, θα το είχαν ήδη στείλει με εξοδα του ΕΟΠΥΥ στο εξωτερικό, όπως γίνεται με εκατοντάδες περιπτώσεις κάθε χρόνο. Ο κ Γεωργακόπουλος ήταν οργισμένος με τους γιατρούς “που δεν συννενοούνται μεταξύ τους”, με τους δημοσιογράφους που “ούτε ένας δεν ρώτησε τον ΕΟΠΥΥ τι έχει να πει για το θέμα” και με τον κύριο Πατούλη “που χρησιμοποιεί ένα άρρωστο παιδί για επικοινωνιακό σώου”.
Σας παραθέτω χοντρικά το ρεπορτάζ και αύριο θα ανεβάσω και τη συνέντευξη.

Θεωρώ φυσικά, απόλυτο δικαίωμα του κάθε γονιού να αποφασίσει τί είναι καλύτερο για το παιδί του, αλλά οι κατηγορίες για τον ΕΟΠΥΥ αποδεικνύονται αστήρικτες. Μιας και τα χρήματα, όμως, για τη μικρή Νεφέλη συγκεντρώθηκαν ήδη, καλό της ταξίδι και είθε να γυρίσει απόλυτα υγιής…

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]