Το βράδυ της 17ης Μαΐου άφησε την τελευταία του πνοή ο Chris Cornell. Λόγοι και αιτίες λίγη σημασία έχουν από τη στιγμή που πλέον δεν βρίσκεται εδώ ένας μουσικός που επηρρέασε όσο λίγοι την grunge -στην οποία υπήρξε πρωτοπόρος με τους Soundgarden- αλλά και τη μουσική γενικότερα.

Όπως ήταν αναμενόμενο, σύσσωμη η μουσική κοινότητα δεν γινόταν να μείνει ατάραχη και απόμακρη, εξάλλου ποτέ δεν ήταν σε τέτοιες περιπτώσεις. Σε συναυλίες, σε άλλες εμφανίσεις, ακόμα και στο στούντιο, από τους Metallica έως τον Ryan Adams, δεν είναι λίγοι αυτοί που αποτίουν ένα μικρό φόρο τιμής στον μεγάλο Chris Cornell διασκευάζοντας κάποιο τραγούδι.

Ακολουθούν μόνο μερικοί από αυτούς που με ένα tribute δήλωσαν τη συμπαράσταση τους στην οικογένεια του αδικοχαμένου μουσικού.

Η Ann Wilson των Heart διασκευάζει το Black Hole Sun στην εκπομπή Jimmy Kimmel Live

Οι Red Hot Chili Peppers διασκευάζουν το Seasons σε συναυλία τους στην Indianapolis

Οι U2 στο Running to Stand Still, στο Rose Bowl του Los Angeles

Ο Corey Taylor των HIM και τον Stone Sour και ο Christian Martucci στο Hunger Strike

Ο Eric Church διασκευάζει το Rusty Cage σε συναυλία του στην Washington

Οι Living Colour διασκευάζουν το Blow up the Outside World

Ο Ryan Adams το Black Hole Sun

Όπως και οι Cody Jinks και Paul Cauthen

Το Black Hole Sun διασκεύασαν και οι Metallica στη Βοστόνη

Οι Aerosmith του αφιέρωσαν το δικό τους Dream On

Και οι Pretty Reckless διασκέυασαν το Like a Stone

Άφησε μας σε σχόλιο κάποιο tribute στον Chris Cornell που δεν περιλαμβάνεται στα παραπάνω και πιστεύεις ότι θα άξιζε να υπάρχει.

*Διασκευή – μετάφραση στο σχετικό άρθρο του Rolling Stone 

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]