Πριν από μερικούς μήνες, μετά το πρώτο El Clasico, έγραφα για το πρωτάθλημα της σκοπιμότητας και για το ότι η υπόθεση τίτλος κρίθηκε εκείνη τη μέρα με τη νίκη της Μπαρτσελόνα απέναντι στην Ρεάλ και την εκτόξευση της μεταξύ τους διαφοράς στο +6. Δεν θα μπορούσα να πέσω πιο έξω. Αλλά ποιος θα περίμενε την ελεύθερη πτώση που ακολούθησε;

 

Από τις 26/10/13 μέχρι σήμερα, δεν έχουν γίνει και λίγα για να φτάσει η Ρεάλ από το -6 στο +4 από την Μπαρτσελόνα. Αγωνιστικά και εξωαγωνιστικά θέματα ταρακούνησαν τα αποδυτήρια των “μπλαουγκράνα”. Ας τα θυμηθούμε.

Ο τραυματισμός του Μέσι

Ο Αργεντινός επιθετικός τραυματίστηκε στις 10 Νοεμβρίου και έμεινε εκτός αγωνιστικής δράσης για 59 μέρες. Επέστρεψε στο ματς με τη Χετάφε για το Κύπελλο Ισπανίας τον Γενάρη, μπαίνοντας ως αλλαγή και πετυχαίνοντας μάλιστα και 2 τέρματα. Η αλήθεια είναι ότι δεν φάνηκε πολύ η απουσία του από βαθμολογική άποψη καθώς στο διάστημα που έλειπε η Μπάρτσα είχε τέσσερις νίκες και μία ήττα στο πρωτάθλημα.

Παρόλα αυτά, η μεγάλη του αποχή, δεν μπορούσε να μην τον έχει επηρεάσει αγωνιστικά και αυτό φάνηκε και συνεχίζει να φαίνεται μέχρι σήμερα. Από την επιστροφή του και μετά, οι απώλειες της Μπάρτσα είναι οι εξής:

11/1/2014 Ατλέτικο Μαδρίτης-Μπαρτσελόνα 0-0

19/1/2014 Λεβάντε-Μπαρτσελόνα 1-1

1/2/2014  Μπαρτσελόνα-Βαλένθια 2-3

22/2/2014 Ρεάλ Σοσιεδάδ-Μπαρτσελόνα 3-1

8/3/2014 Βαγιαδολίδ-Μπαρτσελόνα 1-0

Η παραίτηση Ροσέλ

Το σίριαλ της μεταγραφής του Νεϊμάρ στην Μπαρτσελόνα έχει ήδη κουράσει και αναμένεται να έχει πολλά ακόμα επεισόδια. Αυτό που αφορά άμεσα τους “μπλαουγκράνα” είναι το πλήγμα που δέχτηκε το imageτης ομάδας. Ο Σάντρο Ροσέλ παρουσιάστηκε ως ένας διεφθαρμένος πρόεδρος που παραιτήθηκε για τα μάτια του κόσμου και για να μην φέρει τον εαυτό του και την ομάδα σε ακόμα πιο δύσκολη θέση. Αυτό το γεγονός, όπως είναι φυσικό είχε επίσης πολύ μεγάλο αντίκτυπο στο κλίμα των αποδυτηρίων της ομάδας και οι “μουρμούρες” δυνάμωναν.

Υποστολή σημαίας

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, πριν από λίγες μέρες ήρθε το κερασάκι στην τούρτα. Ο επί περίπου 10 χρόνια ΑΡΧΗΓΟΣ της ομάδας, Κάρλες Πουγιόλ, ανακοίνωσε σε επίσημη συνέντευξη Τύπου ότι στο τέλος της σεζόν, ακόμα κι αν δεν κρεμάσει οριστικά τα παπούτσια του θα αποτελέσει παρελθόν από την ομάδα της καρδιάς του.

Μπορεί αγωνιστικά ο 35άχρονος αμυντικός να μην θεωρείται μεγάλη απώλεια, αλλά ψυχολογικά και στα αποδυτήρια δεν θα αντικατασταθεί με τίποτα. Είναι σαν να φεύγει από τη Ρόμα ο Τότι ή πιο παλιά από τη Μίλαν ο Πάολο Μαλντίνι. Ποτέ ξανά τα πράγματα δεν είναι τα ίδια μετά από τέτοιες αλλαγές.

Χαρακτηριστικότατη ήταν η σχετική δήλωση του Ζεράρ Πικέ που μεταξύ άλλων είπε κάτι που τα λέει όλα: «Όταν θα διαβάσω ότι η Μπαρτσελόνα έχει βρει τον “νέο Πουγιόλ” δεν θα μπορέσω να συγκρατηθώ και θα γελάσω. Όσα χρόνια κι αν περάσουν».

Λαμβάνοντας υπόψη όλα τα παραπάνω, η Μπαρτσελόνα μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα άλλαξε προπονητή και πρόεδρο και ταυτόχρονα θα πρέπει να ψάχνει νέο αρχηγό και τερματοφύλακα, καθώς πέρα από τον Πουγιόλ και ο Βίκτορ Βαλντέζ θα αποτελέσει παρελθόν από το Καμπ Νου το καλοκαίρι. Ο Τσάβι είναι στα 34 του και ο Μέσι μοιάζει να έχει χάσει τη δίψα του για ποδόσφαιρο με τις φήμες για αποχώρηση του το καλοκαίρι να οργιάζουν στα διεθνή Μ.Μ.Ε. Πού θα σταματήσει η ελεύθερη πτώση της Μπάρτσα;

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]