Στην Ουγκάντα, την Πέμπτη, ανακοινώθηκε η θέσπιση ενός νομοσχεδίου το οποίο θα επιβάλει την θανατική ποινή στους ομοφυλόφιλους, με σκοπό να περιοριστεί η αύξηση του “αφύσικου” σεξ στην ανατολική Αφρική.

Το νομοσχέδιο γνωστό και ως “Kill the Gays” είχε ακυρωθεί πριν πέντε χρόνια στην Ουγκάντα, ωστόσο τώρα έχει δρομολογηθεί η επαναφορά του μέσα στις επόμενες βδομάδες.

Για τους κατοίκους της Ουγκάντα η ομοφυλοφιλία δεν είναι είναι κάτι φυσιολογικό. Παρ’ όλα αυτά υπάρχει κινητοποίηση από την γκέι κοινότητα της χώρας και ιδιαίτερα από τους νέους, προκειμένου να προωθηθεί η αντίληψη πως οι άνθρωποι γεννιούνται έτσι, δηλώνει o Υπουργός Ηθικής και Ακεραιότητας, Simon Lokodo.

Οι χώρες της Αφρικής είναι πολύ αυστηρές όσον αφορά την ομοφυλοφιλία και έχουν εξίσου αυστηρή νομοθεσία. Ο προαναφερθείς νόμος θα αφορά αυτήν καθ’ αυτήν την πράξη. “Θέλουμε να κάνουμε ξεκάθαρο ότι οποιοσδήποτε εμπλέκεται στην προώθηση και στην στρατολόγηση θα πρέπει να αντιμετωπίσει τις συνέπειες του νόμου. Αυτοί που κάνουν σοβαρές πράξεις θα τους επιβάλλεται η θανατική ποινή.

Νωρίτερα φέτος, το Brunei, προκάλεσε τις διεθνείς αντιδράσεις όταν προσπάθησε να επιβάλει παρόμοια νομοθεσία, την οποία ανέσυρε ύστερα από έντονη κριτική που ασκήθηκε. Τώρα η Ουγκάντα θέλει να ακολουθήσει το ίδιο παράδειγμα.

Το νομοσχέδιο που υποστηρίζεται από τον Πρόεδρο Yoweri Museveni, θα επανενταχθεί στο Κοινοβούλιο τις επόμενες εβδομάδες και θα ψηφιστεί πριν από το τέλος του έτους, σύμφωνα με τις δηλώσεις του Lokodo, στο Reuters.

Πηγή: Reuters

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]