Η 25η Νοεμβρίου έχει ανακηρυχθεί από τον ΟΗΕ ως Διεθνής Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών για να αναδείξει ένα σημαντικό πρόβλημα με παγκόσμια διάσταση. Η ημέρα αυτή είχε καθιερωθεί ήδη από το 1981 από γυναικείες οργανώσεις, σε ανάμνηση της φρικτής δολοφονίας των τριών αδελφών Μιραμπάλ, πολιτικών αγωνιστριών από την Δομινικανή Δημοκρατία, με διαταγή του δικτάτορα Τρουχίλο στις 25 Νοεμβρίου 1960.

Σε αυτό το πλαίσιο και με αφορμή τέσσερα κομβικά γεγονότα έμφυλης βίας που συνέβησαν τον τελευταίο χρόνο στη χώρα μας καλείται συγκέντρωση και πορεία αύριο Σάββατο 24 Νοεμβρίου στις 12 το μεσημέρι, στην Καπνικαρέα.

Ακολουθεί το κάλεσμα της πορείας:

25 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2018: ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΑΛΕΙΨΗ ΤΗΣ ΒΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Αυτή τη μέρα, οι γυναίκες σε όλο τον κόσμο ξεσηκωνόμαστε ενάντια στην έμφυλη βία, σε όλες της τις μορφές.

Στην Ελλάδα, οι γυναίκες, οι θηλυκότητες, οι προσφύγισσες, οι μετανάστριες, οι άνεργες, οι φτωχές εργαζόμενες, τα θύματα trafficking, οι απολυμένες έγκυες, οι γυναίκες ΑμεΑ και τα λοατκι@+ υποκείμενα, βιώνουμε καθημερινά τις πολλαπλές όψεις της έμφυλης βίας και της πατριαρχίας.

Πιάνοντας το νήμα των εγχώριων αλλά και διεθνών αγώνων σας καλούμε το Σάββατο 24/11 ώρα 12 το μεσημέρι, στην Καπνικαρέα για να διαδηλώσουμε ενάντια στην έμφυλη βία, διατυμπανίζοντας το δικαίωμά μας στην αυτοάμυνα και το δικαίωμά μας στη διεκδίκηση όσων μας ανήκουν.

Φέτος, ανάμεσα στα χιλιάδες περιστατικά, επιλέγουμε να αναδείξουμε αυτή τη μέρα – ορόσημο, τέσσερις εμβληματικές περιπτώσεις έμφυλης βίας, που συμπυκνώνουν την εικόνα της πατριαρχικής βίας, που ασκείται καθημερινά στα σώματά μας:
– την τριπλή γυναικοκτονία στους Αγίους Αναργύρους από σύζυγο – κακοποιητή, μπάτσο, που χρησιμοποίησε μάλιστα το υπηρεσιακό του όπλο
– τη δολοφονία του γκέι ακτιβιστή και οροθετικού Ζακ/Zachie Oh από μάτσο ιδιοκτήτες και αστυνομικούς
– την τριπλή δολοφονία προσφυγισσών στον Έβρο
– τη μη δικαίωση των θυμάτων trafficking στην πολύκροτη υπόθεση με πρωταγωνιστές αλυσίδα φούρνων.

Σας καλούμε όλες και όλους εκεί!
Η πατριαρχία καθημερινά μας δολοφονεί
Σε κάθε μορφή έμφυλης βίας, θα μας βρείτε απέναντι

ΑΝΟΙΧΤΟΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ 25Ν 2018 –

Η σελίδα της πορείας στο facebook.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]