Δηλώνει εθνικιστής πατριώτης. Ισχυρίζεται ότι δεν βρίζει, γιατί δεν είναι του επιπέδου του. Δεν θεωρεί ιδεολογικό του αντίπαλο τη Χρυσή Αυγή. Όχι δεν είναι ο σύμβουλος του πρωθυπουργού, Τάκης Μπαλτάκος, είναι ένας άλλος σύμβουλος του πρωθυπουργού, ο Φαήλος Κρανιδιώτης.

Γνωστός στο πανελλήνιο εδώ και πολύ καιρό και όχι εσχάτως, λόγω της συμμετοχής του και κατόπιν της απόσυρσης της υποψηφιότητάς του από το ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και τον ντόρο που προκλήθηκε στη συνέχεια. Γνωστός για τις -παντός επιστητού- ακροδεξιές απόψεις του, τις οποίες εκθέτει μετά περισσής ευχαρίστησης σε μία εφημερίδα, ένα site, τον λογαριασμό του στο twitter, τον λογαριασμό του στο facebook και στα κανάλια όπου συχνά εμφανίζεται. Πολυγραφότατος και πολυλογότατος δηλαδή.

Γυναίκες, μετανάστες -και δη μουσουλμάνοι- αριστεροί, προοδευτικοί, γκέι και σε μόνιμη βάση, μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, βρίσκονται συχνά στο στόχαστρο του συμβούλου του πρωθυπουργού στις “καίριες” παρεμβάσεις του, στις οποίες έχει τονίσει ότι δεν είναι του στυλ του να βρίζει.

Μάλλον η αντίληψη περί βρισίματος διαφέρει από άνθρωπο σε άνθρωπο και πολύ περισσότερο από άνθρωπο σε μισάνθρωπο. Τα παρακάτω λεχθέντα ή γραφέντα, μάλλον είναι πολιτισμικές παρεμβάσεις ενός μεγάλου πολιτικού άνδρα και όχι βρισίδι…

Για την βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Ιωάννα Γαϊτάνη:
«Ρε παίδες, αυτή η Γιάννα Γιαταγάνη, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ/”Βίλλα Αμαλία”, που γουστάρει τα Σκόπια ως “Μακεδονία” και καταγγέλλει τον βαλκανικό ιμπεριαλισμό των Ελλήνων, έπαιζε στον “Άρχοντα των Δαχτυλιδιών” ή είναι συγγενής της από άλλη “συνιστώσα”;»

Για την -τότε- βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Ρένα Δούρου, μετά το χαστούκι του Κασιδιάρη στη Λιάνα Κανέλλη:
«Μαντάμ Δούρου και μπαρμπα-Θωμά, η εφαρμογή του 8ου άρθρου του ψηφίσματος των Κορυσχάδων και το σπάσιμο της συμφωνίας της Βάρκιζας ενέχουν κινδύνους. Μπορεί να σπάσετε το “γαλλικό” και εκεί στο Γράμμο να σπάσετε κανένα τακούνι».

«Ο Μάο κοτζάμ Γιανγκ Τσε διέσχισε κολυμπώντας στη Μεγάλη Πορεία και πέρασε στην επαναστατική αθανασία. Η Δούρου καθάρισε με ένα ποτηράκι».

Απάντηση στο σχόλιο χρήστη twitter, που είχε γράψει “Βία είναι ο γέρος μου που πάει στον γιατρό και βρίσκει ταμπελάκι τελείωσαν οι 10 δωρεάν επισκέψεις! Αν πεθάνει θα στον φέρω!”.
«Ευχαρίστως, αλλά πού να τον βάλουμε; Α, έχω όμως μια κούτα από τηλεόραση (ασπρόμαυρη). Αν τον διπλώσεις πριν παγώσει, θα χωράει».

Όταν κλήθηκε να σχολιάσει τις συλλήψεις μελών της Χρυσής Αυγής και την παρακρατική λειτουργία και δομή της οργάνωσης:

«Εγώ δεν βρίζω πατριώτες, δεν βρίζω εθνικιστές, Φυλάω τις “σφαίρες” μου για τον αληθινό αντίπαλο. Το σκυλολόι του ΣΥΡΙΖΑ, των αντεξουσιαστών και τ’ αρχίδια μου τα δυο, μου επιτίθενται με μίσος γιατί δεν βρίζω, γιατί απευθύνομαι στην βάση της ΧΑ, γιατί δηλώνω και είμαι Εθνικιστής, γιατί δεν νοιώθω ΚΑΝΕΝΑ δέος για όλους αυτούς τους μαλάκες».

kranidiotis-xrysh-aygh1380623655

Για το ισλάμ:

«Το Ισλάμ είναι φασισμός, είναι ρατσισμός, είναι ασύμβατο με τις αξίες μας και τον τρόπο ζωής μας. Η δυτική έννοια της Δημοκρατίας και της ισονομίας, δεν τους είναι μόνο άγνωστη αλλά και απεχθής. Χώρο επέκτασης μας θεωρούν και την περίοδο που διάγουμε την θεωρούν μόνο ανακωχή, γιατί γι’ αυτούς “δεν υπάρχει ειρήνη με τους απίστους”».

και για την επικείμενη ανέγερση τζαμιού στην Αθήνα:
«Τα τζαμιά κι οι μιναρέδες τους είναι σύμβολα ισχύος για το Ισλάμ, την πλέον αναχρονιστική, επιθετική και ρατσιστική θρησκεία στον κόσμο. Δεν πρέπει να το επιτρέψουμε», προσθέτοντας ακόμα τα εξής: «Ας μην μαγαρίσουμε μόνοι μας την πόλη που έπεσε πολεμώντας για την ελευθερία της ο Καραϊσκάκης. Στον αττικό ορίζοντα δεν υπάρχει θέση για τζαμί. Προσβάλλει την αισθητική μας, την Ιστορία μας, την Ελευθερία μας».

Για τη βουλευτή της ΔΗΜΑΡ, Μαρία Ρεπούση:
«Η Ρεπούση λέει μισελληνικές μπούρδες για να προκαλεί θόρυβο. Άλλες δείχνουν τον κώλο τους. Τώρα που το σκέφτομαι, ευτυχώς που κάνει το πρώτο».

Για τον Πέτρο Τατσόπουλο:

«Μόλις μου επετέθη στη ΝΕΤ ο «μπαρμπα-Θωμάς» Τατσόπουλος. Ο μον ντιέ! Παρακαλώ όποιος ξέρει την διεύθυνσή του να του στείλω 5 ευρώ να πάει να κουρευτεί σε Πακιστανό κουρέα για κούρεμα;»

«Όποιος έχει αυπνίες του κάνω δώρο τα άπαντα του Τατσόπουλου.»

«Ρε σεις το μαλλί του είναι τρέσα σαν της Κατερίνας Καινούργιου; Οι ιδέες πάντως είναι σίγουρα τρέσα. Τις πουλάνε στα Εξάρχεια.»

«Προς διευκρίνιση. Δεν ήμασταν μαζί σε εκπομπή. Δεν έλαχε ακόμη. Ήταν στη Νετ με άλλους και έλεγε με το γνωστό αναμαλλιασμένο ύφος για “ακραίες” απόψεις, για το Δίκτυο 21 και το όνομά μου και μου το είπανε. Ήταν ο Κυριάκος αλλά από ότι μου λένε σφύριζε κλέφτικα. Άμα συμπέσουμε με τον “μπαρμπα-Θωμά”, μην ανησυχείτε, θα το καταλάβετε από το καινούργιο μαλλί που θα αποκτήσει…»

(απάντηση σε σχόλιο «πρόσεχε ο Μπαρμπα-Θωμάς δαγκώνει όταν αγριεύει»)

«Και οι Αρβανίτες δέρνουν…»

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]