Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, η εταιρεία παιχνιδιών Mattel πήρε την πρωτοβουλία να δημιουργήσει μια limited edition της πιο διάσημης κούκλας αφιερωμένη στις «Γυναίκες που εμπνέουν».

Πρόκειται για 17 νέα μοντέλα της θρυλικής κούκλας, τα οποία αντλούν την έμπνευση τους από σημαντικές γυναικείες προσωπικότητες, με προεξάρχουσα την Μεξικανή ζωγράφο Φρίντα Κάλο.

Ανάμεσα τους είναι η μαθηματικός Κάθριν Τζόνσον, η Γαλλίδα σεφ Έλεν Νταρόζ, η Βρετανίδα πυγμάχος Νικολα Άνταμς και η χρυσή ολυμπιονίκης στο σνόουμπόρντ Κλόε Κιμ.

«Τα κορίτσια ήταν πάντα σε θέση να παίξουν διαφορετικούς ρόλους και επαγγελματικές σταδιοδρομίες με τη Barbie κι είμαστε ενθουσιασμένοι που θα λάμψει ένα φως στα πρότυπα της πραγματικής ζωής για να τους θυμίσουμε ότι μπορούν να γίνουν οτιδήποτε» .

Tο δελτίο τύπου υπογραμμίζει ακόμη ότι ένας από τους βασικότερους λόγους αυτής της νέας σειρά είναι επειδή «ξέρουμε ότι δεν μπορούν να γίνουν αυτό που δεν μπορούν να δουν» .

Η εταιρεία πρόσθεσε επίσης 14 νέα ονόματα στη σειρά Shero. Το πρόγραμμα αυτό «τιμά τις γυναίκες που είναι καινοτόμες στο πεδίο τους και έχουν αποτελέσει έμπνευση για την επόμενη γενιά κοριτσιών με μια μοναδική κούκλα φτιαγμένη με όμοια με εκείνες» .

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]