Αποτελεί ένα από τα χαρακτηριστικότερα παραδείγματα αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας στέλνοντας το μήνυμα ότι όταν υπάρχει βούληση και σχέδιο τα πάντα γίνονται.
Το ΑΠΕ – ΜΠΕ βρέθηκε στον χώρο των πρώην κρατητηρίων στην πλατεία δικαστηρίων στα Χανιά που μετατράπηκε σε χώρο όπου πλέον στεγάζονται τα γραφεία και η βιβλιοθήκη του δικηγορικού συλλόγου της πόλης.
Ο χώρος βρίσκεται στο δυτικό ισόγειο του κτηρίου της παλιάς Νομαρχίας (σήμερα Αντιπεριφέρειας) ανήκει πλέον στην Περιφέρεια και εκεί παλαιότερα στεγάζονταν τα κρατητήρια της Ασφάλειας και στη συνέχεια, έγιναν χώρος αποθήκευσης του αρχείου της πολεοδομίας του δήμου Χανίων.
Η υγρασία και η διάβρωση είχαν δημιουργήσει πολλά προβλήματα στο κτήριο που έμοιαζε περισσότερο εγκαταλελειμμένο αν και βρισκόταν ουσιαστικά στον χώρο όπου «χτυπούσε» η καρδιά της δικαιοσύνης
Όταν με απόφαση του δημάρχου Χανίων Τάσου Βάμβουκα η πολεοδομία μεταφέρθηκε σε δημοτικό χώρο στην περιοχή της Σούδας αφού υπήρξε συμφωνία μεταξύ δήμου, Περιφέρειας και δικηγορικού συλλόγου, βρέθηκαν οι πιστώσεις που απαιτούντο για να πάρει ο χώρος τη σημερινή του μορφή και άμεσα άρχισαν οι απαραίτητες εργασίες.
Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων Απόστολος Βουλγαράκης, «η ενέργεια αυτή είναι δείγμα πώς μπορεί να αξιοποιηθεί ένας δημόσιος χώρος. Αυτό που χρειάζεται είναι βούληση. Η Περιφέρεια διαθέτοντας ένα ποσό 150 χιλιάδων ευρώ προχώρησε στην πλήρη διαμόρφωση του χώρου ο οποίος και παραχωρήθηκε στο δικηγορικό σύλλογο».
Πλέον ο δικηγορικός σύλλογος φιλοξενεί εκεί τις βασικές του δραστηριότητες όπως η γραμματεία του, το λογιστήριο και άλλες υπηρεσίες.
Παράλληλα απελευθερώθηκε και αίθουσα στο δικαστικό μέγαρο που ο σύλλογος χρησιμοποιούσε και εκεί γίνονται σήμερα δίκες συμβάλλοντας σημαντικά στην προσπάθεια για την αποσυμφόρηση των δικαστηρίων
Την ικανοποίηση του για το νέο χώρο εκφράζει στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Χανίων Γιάννης Δασκαλάκης επισημαίνοντας ότι, «η κοινή προσπάθεια απέφερε καρπούς και ουσιαστικό αποτέλεσμα».

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]