Κανείς δεν γνωρίζει το παρελθόν του Tombi, αλλά ούτε πώς βρέθηκε στην αυλή ενός δημοτικού σχολείου της Σμύρνης στην Τουρκία που έμελλε να αλλάξει την σχολική καθημερινότητα των παιδιών και να γίνει γνωστός σε όλη τη χώρα ως «ο πορτοκαλί γάτος – μαθητής» της 3ης τάξης, αφού εκεί βρήκε την πολυμελή οικογένειά του, στην οποία ανήκει πια ολοκληρωτικά.

Ας πάρουμε όμως την ιστορία του από την αρχή. Ο Tombi, ένας πορτοκαλί και πολύ χαριτωμένος γάτος, εμφανίστηκε μια μέρα από το πουθενά στην αυλή ενός δημοτικού σχολείου στην περιοχή Bayrakli της Σμύρνης. Σε αντίθεση με τους άλλους αδέσποτους γάτους που ζούσαν εκεί, εκείνος επιζητούσε το χάδι των παιδιών, τριβότανε στα πόδια τους και τους έδειχνε την αγάπη του με μικρές ή μεγάλες επιδείξεις τρυφερότητας.

Αλλά ο Tombi δεν σταμάτησε εκεί. Μια μέρα μπήκε στην αίθουσα διδασκαλίας της 3ης τάξης και παρέμεινε εκεί ανάμεσα στους 33 μικρούς μαθητές να παρακολουθεί μαζί τους το μάθημα, το οποίο ως δια μαγείας απέκτησε περισσότερο  ενδιαφέρον για τα παιδιά, τα οποία έδειχναν πολύ πιο χαρούμενα με την παρουσία του τετράποδου αίλουρου φίλου τους στην τάξη τους, ενώ τα προσωπάκια τους έλαμπαν που μοιράζονταν μ’ αυτό το υπέροχο πλάσμα τα ίδια θρανία.

Όλα τα παιδιά από την πρώτη στιγμή δέχτηκαν και αγκάλιασαν τον Tombi, και μέρα με τη μέρα τους είχε γίνει απαραίτητος και η καλύτερη τους παρέα στην τάξη. Κι έτσι ο Tombi με το σπαθί του έγινε μέλος της 3ης τάξης της κυρίας Ozlem Pinar Ivascu, η οποία απέκτησε ακόμα έναν αγαπημένο μαθητή που εμψύχωνε τα παιδιά της και με την αύρα του συνέβαλε καθοριστικά στην αύξηση της απόδοσής τους.

«Ίσως θα περίμενε κανείς ότι η παρουσία ενός γάτου σε μια αίθουσα διδασκαλίας θα παρεμπόδιζε τη μάθηση των παιδιών. Χάρη όμως στον Tombi, οι μαθητές μου λάτρεψαν το σχολείο, έρχονται στην τάξη με μεγάλο ενθουσιασμό και παρακολουθούν με ιδιαίτερη προσοχή και μεγάλο ενδιαφέρον το μάθημα. Μάλιστα έρχονται έγκαιρα στο σχολείο για να φροντίσουν τον Tombi πριν χτυπήσει το κουδούνι» ανέφερε η δασκάλα Ozlem Pinar Ivascu.

Ο Tombi είχε πια ένα ασφαλές μέρος για να κοιμηθεί και να περάσει τις μέρες του, με μπολάκια γεμάτα φαγητό και νερό, αλλά και δεκάδες φίλους τριγύρω του που τον αγαπούσαν και τον φρόντιζαν για να είναι εκείνος ευτυχισμένος. Η δασκάλα των μαθητών μετέφερε τον Tombi στον κτηνίατρο και αφού διαπιστώθηκε ότι είναι υγιής, εμβολιάστηκε και επέστρεψε ξανά στο σχολείο όπου και επίσημα υιοθετήθηκε από τους μαθητές της 3ης τάξης.

Η κατάσταση στην τάξη της δασκάλας Ozlem Pinar Ivascu ποτέ άλλοτε δεν ήταν καλύτερη. Και όλα αυτά χάρη στον Tombi. Ώσπου μια μέρα όλα ανατράπηκαν και η χαρά έδωσε τη θέση της στη θλίψη.

*Διαβάστε ολόκληρη την ιστορία στην ιστοσελίδα istoriesadespoton.gr

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]