57 χρόνια έχουν περάσει από τότε που η δυσανάλογα λεπτή, ξανθιά και λευκή Barbie πρωτοβγήκε στα ράφια των καταστημάτων παιχνιδιών, και έπρεπε να φτάσουμε στο 2016 μέχρι η Mattel να αποφασίσει να κάνει ίσως το σωστότερο βήμα που έχει κάνει (και κάνει μάλλον και λόγω της πτώσης της δημοτικότητας της Barbie) στην ιστορία της. Η εταιρεία βάζει τέλος στο ίδιο της το στερεότυπο, αυτό της γυναίκας με την αφύσικα λεπτή μέση, τα ολόξανθα μαλλιά, το ύψος μοντέλου, τα μακρυά πόδια, τα γαλανά μάτια και το κατάλευκο δέρμα. Αυτή η Barbie τελείωσε. Τώρα, θα κυκλοφορήσουν κούκλες με 3 διαφορετικά ήδη σώματος: ψηλή, μικροκαμωμένη και με καμπύλες, και με 7 διαφορετικούς τύπους χρώματος στο δέρμα!

Είναι ίσως μια αξιοσημείωτη περίπτωση, όπου οι καταναλωτές μετά από χρόνια παραπόνων για την απαράδεκτα στερεοτυπική, ρατσιστική Barbie κέρδισαν τον αγώνα για την διαφορετικότητα στα παιχνίδια με τα οποία μεγαλώνουν εκατομμύρια παιδιά.

barbie-realistic-bodies-doll-real-women-4

barbie-realistic-bodies-doll-real-women-5

barbie-realistic-bodies-doll-real-women-6

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]