«Ναι εγώ έριξα την καυτή σούπα στο πρόσωπο αυτού του άντρα και τον έδιωξα έξω από τον συρμό και τον χτύπησα στο πρόσωπο. Υπάρχει κανείς άλλος ρατσιστής που θέλει να μας δοκιμάσει ξανά;», δηλώνει μέσω του twitter η Princess Nokia, σχετικά με τo βίντεο που τη δείχνει να πετά σούπα στο πρόσωπο αγνώστου επιβάτη του μετρό που εκείνη τη στιγμή επιτίθεται με ρατσιστικούς χαρακτηρισμούς κατά της ίδιας και άλλων επιβατών.

Το βίντεο, διάρκειας 2΄20”, ανέβηκε στις 9 Οκτωβρίου, στο λογαριασμό του Baller Alert και εμφανίζει τον άγνωστο άντρα εν εξάλλω, να επιτίθεται με ανοίκειους χαρακτηρισμούς κατά συνεπιβατών του, προκαλώντας την οργίλη αντίδρασή τους. Οι υπόλοιποι επιβάτες τον απομακρύνουν κακήν κακώς από το βαγόνι και προς το τέλος του βίντεο, ενώ εκείνος προσπαθεί να ξαναμπεί μέσα, μια νεαρή γυναίκα τον περιλούζει με το περιεχόμενο ενός χάρτινου κυπέλλου.

Μέσω μιας σειράς από αναρτήσεις στον προσωπικό της λογαριασμό στο Twitter, η Princess Nokia επιβεβαίωσε χτες πως ήταν όντως εκείνη που προέβη στη συγκεκριμένη ενέργεια, κάνοντας λόγο για τη ρατσιστική βία που βλέπει καθημερινά γύρω της αλλά και για την επιτακτική ανάγκη να μην αφήνονται αναπάντητα τέτοιες ρατσιστικές και φασιστικές συμπεριφορές.

Οι αναρτήσεις της Princess Nokia είχαν ως εξής:

«Αυτός ο μισαλλόδοξος αποκάλεσε μια παρέα εφήβων ‘αράπηδες’, κι εγώ σηκώθηκα και τον χαστούκισα και όλοι οι επιβάτες με υποστήριξαν. Όταν τον χαστούκισα με αποκάλεσε ‘αράπισσα’ και όλα τα αδέρφια μου στο τρένο ήρθαν στο πλευρό μου και μου κράτησαν το χέρι και με παρηγόρησαν. Παρότι [το συμβάν] ήταν οδυνηρό και εξευτελιστικό, σταθήκαμε ο ένας στο πλάι του άλλου και πετάξαμε με τις κλωτσιές έξω αυτόν τον σιχαμένο ρατσιστή, ώστε να συνεχίσουμε ειρηνικά την πορεία μας μακριά του. Και, ναι, πέταξα καυτή σούπα στο πρόσωπό του και τον κλώτσησα για να φύγει από το τρένο, τον κλώτσησα στη μούρη. Θέλουν μήπως να μας δοκιμάσουν τίποτα άλλοι ρατσιστές; Το σημαντικό ζήτημα είναι: θα κάνω το παν για να υπερασπιστώ την τιμή των αδερφών μου. Γίνομαι καθημερινά μάρτυρας δημόσιων περιστατικών ρατσισμού και είναι αποκαρδιωτικό να βλέπεις τέτοιο μίσος και μισαλλοδοξία να περνά αναπάντητο. Χρειάζεται να διακινδυνεύσεις πολλά προκειμένου να ορθώσεις το ανάστημά σου σε ρατσιστές και μισαλλόδοξους. Το να θέτεις τον εαυτό σου σε κίνδυνο είναι τίγκα τρομακτικό, ειδικά αν είσαι νεαρή γυναίκα. Αλλά θα με βάραινε κρίμα αν άφηνα έναν μεθυσμένο φανατικό να αποκαλεί με ρατσιστικές βρισιές και να τον αφήσω να γλυτώσει ατιμώρητος».

Η Princess Nokia (πραγματικό όνομα Destiny Frasqueri) γεννήθηκε το 1992 στη Νέα Υόρκη και είναι αφρικανοαμερικανικής και πορτορικανικής καταγωγής. Θεωρείται ως μια από τις πιο ξεχωριστές και ενδιαφέρουσες καινούριες φωνές του hip hop και έχει κυκλοφορήσει 3 mixtape και ένα προσωπικό ep (με τίτλο 1992). Μάλιστα, θα εμφανιστεί στο Gagarin στις 31 Οκτωβρίου, μετά την αναβολή της συναυλία της που είχε προγραμματιστεί στο ΑΝ, για το περασμένο καλοκαίρι.

Μετάφραση από το factmag.com: Γιώργος Δρόσος

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]