Tο καλοκαίρι το Χυτήριο, το οποίο βρίσκεται στον Κεραμεικό ανοίγει την αυλή του και στήνει ένα θερινό σινεμά στην καρδιά της Αθήνας. Αυτή την εβδομάδα, από τις 20 έως και τις 25 Αυγούστου όσοι βρίσκονται στην Αθήνα θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν εντελώς δωρεάν ταινίες. Πάρτε ποπ-κορν και αναψυκτικό και απολαύστε θερινό σινεμαδάκι!

Πρόγραμμα:

Δευτέρα 20 Αυγούστου 2018
Ο Τζόνι Πήρε τ’ Όπλο του
21.00 – 23.00

Σκηνοθεσία Ντάλτον Τράμπο με τους: Τίμοθι Μπότομς, Τζέισον Ρόμπαρντς, Ντόναλντ Σάδερλαντ, Νταϊάν Βαρσί

Ένας στρατιώτης του Α΄ Παγκόσμιου Πολέμου που έχει μεταβληθεί σε φυτό και οι γιατροί διατηρούν ζωντανό σε μια σκοτεινή γωνιά του νοσοκομείου, θυμάται στιγμές της ζωής του, ενώ προσπαθεί ταυτόχρονα να βρει έναν τρόπο επικοινωνίας με το περιβάλλον του.

Μια μοναδική κινηματογραφική δημιουργία που τιμήθηκε με το Μεγάλο Βραβείο της Κριτικής Επιτροπής και με το Βραβείο της FIPRESCI στο Φεστιβάλ των Καννών.

Τρίτη 21 Αυγούστου 2018
Μάρτυρας Κατηγορίας

20.45 – 23.00

Σκηνοθεσία Μπίλυ Ουάιλντερ με τους Τάϊρον Πάουερ, Μάρλεν Ντίτριχ, Τσαρλς Λώτον, Έλσα Λάντσεστερ, Τζων Ουίλιαμς

Η Έμιλυ Φρεντς, μια μεσήλικη πλούσια χήρα, δολοφονείται. Ο Λέοναρντ, ένας νέος, ωραίος και άφραγκος άνδρας, συλλαμβάνεται για τη δολοφονία της όταν αποκαλύπτεται ότι η Έμιλυ τού άφησε κληρονομιά 80,000 λίρες. Την υπόθεση αναλαμβάνει ένας δικηγόρος γηραιός, αλλά παθιασμένος και αφοσιωμένος στην υπόθεση της δικαιοσύνης.

Το Αμερικανικό Ινστιτούτο Κινηματογράφου (American Film Institute) την έχει συμπεριλάβει στις 10 καλύτερες ταινίες δικαστικού δράματος.

Τετάρτη 22 Αυγούστου 2018
Μπεντ
21.00 – 23.00

Σκηνοθεσία Σον Ματίας με τους: Κλάιβ ‘Οουεν, Λοθέρ Μπλιτό, Μπράιαν Γουέμπερ, Ίαν Μακ Κέλεν, Μικ Τζάγκερ

Ένας ομοφυλόφιλος, κρατούμενος σε στρατόπεδο συγκέντρωσης στη ναζιστική Γερμανία, επιλέγει το κίτρινο άστρο του Εβραίου, πιστεύοντας ότι έτσι θα επιβιώσει καλύτερα.

Η ταινία τιμήθηκε με τέσσερα βραβεία εκ των οποίων το ένα στις Κάννες (youth award) και το άλλο στο Τορίνο (best film).

Παρασκευή 24 Αυγούστου 2018
All That Jazz
23.15 – 01.25

Σκηνοθεσία: Μπομπ Φόσι με τους Ρόι Σνάιντερ, Τζέσικα Λανγκ, Αν Ράινκινγκ

Ενώ ετοιμάζει ένα καινούριο μιούζικαλ, ο σκηνοθέτης Τζον Γκίντεον, παθαίνει καρδιακή προσβολή και το γεγονός αυτό γίνεται αιτία για να κάνει έναν απολογισμό της καλλιτεχνικής και προσωπικής ζωής του.

Στα βραβεία Όσκαρ κέρδισε αυτά των κουστουμιών, σκηνικών, μοντάζ και μουσικής και ήταν υποψήφια επίσης για αυτά της καλύτερης ταινίας, σκηνοθεσίας, σεναρίου, α`ανδρικού ρόλου για τον Scheider και φωτογραφίας.

Σάββατο 25 Αυγούστου 2018
Το Μωρό της Ρόζμαρι
23.15 – 01.35

Σκηνοθεσία Ρομάν Πολάνσκι με τους: Μία Φάροου, Τζον Κασσαβέτης, Ρουθ Γκόρντον, Ραλφ Μπέλαμι

Η Ρόζμαρι μένει έγκυος και ξεκινά μια περίοδος που, ενώ θα έπρεπε να είναι ήρεμη κι ευτυχισμένη, αποδεικνύεται εφιαλτική καθώς υποψιάζεται ότι ο άντρας της και οι γείτονές τους έχουν μυηθεί στο σατανισμό. Η Ρόζμαρι αρχίζει να νιώθει ανασφαλής και αρχίζει να αμφισβητεί τη λογική της.

Το Μωρό της Ρόζμαρι γνώρισε σχεδόν την καθολική αναγνώριση από τους κριτικούς του κινηματογράφου, κέρδισε πολλές υποψηφιότητες και βραβεία και σήμερα θεωρείται μία από τις καλύτερες αμερικανικές ταινίες τρόμου που γυρίστηκαν ποτέ. Το 2014, η ταινία επιλέχθηκε να διατηρηθεί στο Εθνικό Μητρώο Κινηματογράφου από τη Βιβλιοθήκη του Κογκρέσου, καθώς θεωρήθηκε «πολιτισμικά, ιστορικά και αισθητικά σημαντική».

Πληροφορίες: mononews.gr

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]