Οι εκπαιδευτικοί εξέφρασαν τα παρακάτω:
“Το ΣΜΕΘ, ξεκινάει μια μεγάλη καμπάνια ενημέρωσης σε κάθε φροντιστήριο της πόλης και καλεί κάθε συνάδελφο να προσεγγίσει το Σωματείο, να συζητήσουμε και να οργανώσουμε από κοινού τον αγώνα μας”

“Οι καθηγητές δε θα γίνουμε δούλοι, οι φροντιστηριάρχες απαιτούν να δουλεύουμε για 3,5 ευρώ”. Με αυτό το σύνθημα στο πανό που ανάρτησαν στην είσοδο του υπουργείου Μακεδονίας Θράκης τα μέλη του Σωματείου Μισθωτών Εκπαιδευτικών πραγματοποίησαν σήμερα πορεία διαμαρτυρίας, με αφορμή την προσφυγή που έχει καταθέσει στο ΣτΕ η Ομοσπονδία Εκπαιδευτών Φροντιστών Ελλάδας, όπου ζητείται ακύρωση διατάξεων, που ορίζουν ως ελάχιστο ωρομίσθιο καθηγητή σε φροντιστήριο τα 6,70 ευρώ μεικτά.

“Οι φροντιστηριάρχες είναι ένα κομμάτι εργοδοτών, το οποίο ωφελήθηκε στο έπακρο από την εφαρμογή των μνημονίων και την καταστρατήγηση όλων των εργασιακών δικαιωμάτων, με την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων το 2012, τα ωρομίσθια και οι μισθοί των καθηγητών ισοπεδώθηκαν”, ανέφεραν τα μέλη του Σωματείου, διευκρινίζοντας ότι “σήμερα, ένας καθηγητής με πλήρες ωράριο -21 ώρες εργασίας την εβδομάδα – αμείβεται με τον βασικό μισθό των 586 ευρώ μικτών, ενώ τα δίδακτρα που πληρώνουν γονείς και μαθητές παρέμειναν σε δυσθεώρητα ύψη” και “παρόλα αυτά, ακόμα και με αυτήν την κουτσουρεμένη εργατική νομοθεσία, οι εργοδότες μας είναι από τους πρωτοπόρους στην καταπάτησή της”, καθώς “όλοι οι εκπαιδευτικοί γνωρίζουμε ότι η αδήλωτη και ανασφάλιστη εργασία οργιάζει, ότι η καταβολή δώρων και επιδομάτων είναι άπιαστο όνειρο για τους περισσότερους, ότι οι υπερωρίες δεν πληρώνονται”.

Πηγή: alfavita.gr

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]