Την επίθεση που δέχθηκε κοντά στην περιοχή της Κυψέλης έκανε γνωστή μια τρανς γυναίκα. Όπως αναφέρει η ίδια μέσα από τον λογαριασμό της στο Facebook, η επίθεση είχε ως κίνητρο την ταυτότητα φύλου της.

Η καταγγελία

«Ήταν θέμα χρόνου να συμβεί και σε εμένα. Στη μία πάρα κι ενώ κατέβαινα πεζή την Αγίου Μελετίου, φεύγοντας από την Κυψέλη όπου βρισκόμουν για να γιορτάσουμε τα γενέθλια μιας πολύ αγαπημένης φίλης, δέχθηκα επίθεση από μια ομάδα περίπου 10 ατόμων Αλβανικής καταγωγής με προφανεστατο κίνητρο την ταυτότητα του φύλου μου. Με έβρισαν, με έσπρωξαν, έχασα την ισορροπία μου (είναι που φορούσα τακούνια) κι έπεσα πάνω σε μια μηχανή που ήταν παρκαρισμένη εκεί….

Όπως ήμουν πεσμένη, προσπάθησαν να με χτυπήσουν και έφαγα μερικές κλωτσιές, όλες στο σώμα και κυρίως από τη μέση και κάτω, καθώς οι γνώσεις μου στην αυτοάμυνα, με έκαναν να γλιτώσω από χτυπήματα στο κεφάλι (εκτός από ένα χτύπημα στο κεφάλι που δέχτηκα από πίσω όταν με είχαν κυκλώσει). Για ακόμη μια φόρα οι γνώσεις μου στα συστήματα αυτοάμυνας με γλίτωσαν, ένιωσα ότι σήμερα απειλήθηκε η ζωή μου πραγματικά, άλλα τη γλίτωσα με ένα σκισμένο κολάν, ένα σκισμένο καλσόν και ένα πακέτο τσιγάρα που μου έκλεψαν πάνω στον καυγά.

Εγώ μπορεί να πονάω στα ποδιά από τα χτυπήματα, αλλά κάποιοι από αυτούς σίγουρα είναι χειρότερα και ήμουν μόνο μία. Γενικά, είμαι καλά, μην ανησυχείτε οι φίλες και οι φίλοι μου, μόνο κάτι εκδορές και μικρομώλωπες έχω. Απλά θέλει προσοχή το βράδυ τελικά, ειδικά στους δρόμους κάτω από την Πατησίων.»

Πηγή: avmag.gr

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]