Το επίμαχο βίντεο που κάνει το γύρο του Διαδικτύου, απαθανατίζει τα σκυλάκια να βρίσκονται φυλακισμένα στο διάφανο θάλαμο ενός μηχανήματος arcade έχοντας αντικαταστήσει τα λούτρινα κουκλάκια, με έναν παίκτη να προσπαθεί να κερδίσει κάποιο από αυτά, πιάνοντάς το με τη δαγκάνα.

Αναρτήθηκε στο Twitter από το βιολόγο Ντάνιελ Σνάιντερ, ο οποίος ενημερώνει ότι το μηχάνημα υπάρχει στην Ιαπωνία.

Από την πλευρά της η διευθύντρια της οργάνωσης για τα δικαιώματα των ζώων «PETA», Ελίσα Άλεν, κάνει λόγο για ένα «ζήτημα ζωής και θανάτου».

«Τα ζώα δεν είναι παιχνίδια μιας χρήσεως και η PETA παροτρύνει τις κινεζικές αρχές να εξετάσουν αυτό το βίντεο επειγόντως – Αν τα σκυλιά είναι πραγματικά, δεν πρόκειται για ένα αβλαβές παιχνίδι αλλά για ζήτημα ζωής και θανάτου».

Αξίζει τέλος να σημειωθεί πως ζωντανά ζώα, συμπεριλαμβανομένων αστακών, χελωνών και καβουριών, συνήθως είναι το έπαθλο παρόμοιων παιχνιδιών με δαγκάνες στην Ασία, με αποτέλεσμα πολλά να έχουν τραυματιστεί, ενώ άλλα έχουν αφεθεί να πεθάνουν οδυνηρά από αφυδάτωση ή πείνα.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]