Στα 26 του χρόνια, ο Ιβάν Ράκιτιτς μοιάζει πιο ώριμος από ποτέ και είναι έτοιμος να κάνει το μεγάλο βήμα στην καριέρα του. Ήδη ενδιαφέρονται επίσημα για αυτόν η Ρεάλ και η Ατλέτικο Μαδρίτης και ο Κροάτης είναι πολύ κοντά στο να «εξαργυρώσει» την εξαιρετική σεζόν του, το καλοκαίρι.

Κάθε αρχή και δύσκολη. Έτσι και για τον Ράκιτιτς. Αν και Κροάτης, «αναγκάστηκε» να ξενιτευτεί μαζί με τους γονείς  του σε ηλικία μόλις 16 ετών. Πήγαν στην Ελβετία, καθώς αυτοί που είδαν πρώτοι το ταλέντο του ήταν οι scouters της Βασιλείας. Εκεί έπαιξε πρώτα στη δεύτερη ομάδα, αλλά δεν άργησε να ξεχωρίσει και να υπογράψει συμβόλαιο με την πρώτη ομάδα.

Βασιλεία
Τη σεζόν 2006/2007, ουσιαστικά στην πρώτη του σεζόν στην πρώτη ομάδα, έκανε 34 συμμετοχές στο πρωτάθλημα, πετυχαίνοντας και 11 τέρματα, όντας «δεκάρι».  Δεν το λες και εύκολο κατόρθωμα για ένα παιδί 19 χρονών. Αυτό ήταν το κεφάλαιο Βασιλεία. Δεν χρειάστηκε να περιμένει άλλο η Σάλκε για να πιστέψει τόσο στο ταλέντο του, ώστε να δαπανήσει 5 εκατομμύρια ευρώ για να τον κάνει δικό της.

Σάλκε
Η αλήθεια είναι ότι στη Γερμανία δεν κατάφερε να δείξει την πραγματική του αξία, χωρίς κάποιος να μπορεί να πει με σιγουριά τι έφταιξε. Συγκεκριμένα, σε 135 συμμετοχές είχε μόλις 16 τέρματα και 29 ασίστ με τη φανέλα της Σάλκε. Σίγουρα δεν ήταν αυτό που περίμεναν από αυτόν οι διοικούντες της ομάδας του Κυριάκου Παπαδόπουλου.

Σεβίλλη
Τον Γενάρη του 2011 λοιπόν, η Σάλκε έψαχνε να τον δώσει όπου βρει για να ξεφορτωθεί το μεγάλο του συμβόλαιο. Βρέθηκε η Σεβίλλη, που ακόμα και που έδινε μόλις 3 εκατομμύρια ευρώ για την απόκτησή του, τον έκανε δικό της.

Αυτή η κίνηση αποδείχθηκε μία από τις καλύτερες αγοραπωλησίες της Σεβίλλης, καθώς ο Κροάτης μπήκε άμεσα στο κλίμα της Primera Division και ειδικά φέτος είναι με διαφορά ο καλύτερος παίχτης της καθ’ όλη τι διάρκεια της σεζόν. Σε 142 ματς έχει 32 τέρματα και 41 ασίστ! Από αυτά, τα 15 γκολ και οι ισάριθμες ασίστ είναι μόνο τη φετινή σεζόν η οποία έχει ακόμα κάποιες «στροφές» μέχρι τον τερματισμό.

Μπορεί ο τεχνικός διευθυντής της ομάδας της Ανδαλουσίας να δηλώνει: «Μένουν μόνο οι υπογραφές για το νέο συμβόλαιο του Ράκιτιτς. Δεν ανησυχώ καθόλου για το ενδιαφέρον των Ρεάλ και Ατλέτικο γιατί ο Ιβάν θέλει να μείνει πολλά χρόνια στη Σεβίλλη», αλλά ακόμα και να υπογράψει ο Ράκιτιτς, ή και να βγει να δηλώσει ότι «θα μείνω για πάντα στο Σάντσες Πιθχουάν» τίποτα δεν είναι σίγουρο. Έχουμε δει παίχτες να φεύγουν από τη μία μέρα στην άλλη έτσι. Όπως και να το κάνουμε, άλλο Σεβίλλη και άλλο Ρεάλ και Ατλέτικο…

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]