Πολιτικές εξελίξεις στην Ισπανία αναμένονται μετά από τη μη λήψη ψήφου εμπιστοσύνης από τον επικεφαλής των σοσιαλιστών και υπηρεσιακού πρωθυπουργού, Πέδρο Σάντσεθ. Συγκεκριμένα, σε σύνολο 350 μελών στο κοινοβούλιο, ψήφισαν υπερ της εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση λιγότεροι από τους απαιτούμενους 176 βουλευτές.

Ο Σάντσεθ πλέον έχει περιθώριο για το σχηματισμό συγκυβέρνησης με το κόμμα Unidas Podemos έως την Πέμπτη, οπότε έχει προγραμματιστεί η επόμενη ψηφοφορία, κατά την οποία θα χρειαστεί μόνο απλή πλειοψηφία. Εάν δεν τα καταφέρει ούτε τότε, θα ακολουθήσει νέα σειρά ψηφοφοριών τον Σεπτέμβρη. Σε περίπτωση αδυναμίας εξασφάλισης της ψήφου εμπιστοσύνης τον Σεπτέμβρη, ο Σάντσεθ θα υποχρεωθεί να προκηρύξει νέες εκλογές στις 10 Νοέμβρη.

Επί του παρόντος, ο Σάντσεθ βρίσκεται μπροστά στην πρόκληση σχηματισμού κυβέρνησης με του Unidas Podemos μέχρι την Πέμπτη, οπότε και θα πραγματοποιηθεί η επόμενη ψηφοφορία στο κοινοβούλιο που θα απαιτεί απλή πλειοψηφία αυτή τη φορά. Σε αντίθετη περίπτωση οι εξελίξεις αναβάλλονται για τον Σεπτέμβριο. Αν ούτε τότε εξασφαλιστεί ψήφος εμπιστοσύνης, θα πρέπει να προκυρηχθούν νέες εκλογές, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν στις 10 Νοεμβρίου.

Με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο των Podemos, Αλμπέρτι Γκαρθόν να δηλώνει ότι «θέλουν μια προοδευτική κυβέρνηση συνασπισμού» και τον Σάντσεθ να καλεί για «υπευθυνότητα και γενναιοδωρία», φαίνεται Σοσιαλιστές και Podemos να έχουν τουλάχιστον τις προθέσεις για να σχηματίσουν από κοινού κυβέρνηση.

Με πληροφορίες από imerodromos.gr

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]