Αντιμέτωπος με κυρώσεις για κήρυγμα μίσους αναμένεται να βρεθεί ο γνωστός για τον ρατσιστικό του λόγο Πολωνός ευρωβουλευτής Γιάνους Κόρβιν-Μίκε μετά από το σεξιστικό παραλήρημα στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου, υποστηρίζοντας ότι «οι γυναίκες πρέπει να αμείβονται με λιγότερα από τους άνδρες, γιατί είναι πιο αδύναμες, πιο μικροκαμωμένες και λιγότερο έξυπνες».

Εννοείται πως το συγκεκριμένο παραλήρημα δεν έμεινε αναπάντητο με την Ισπανίδα ευρωβουλευτή Ιράτξε Γκαρσία Περές να περνά στην αντεπίθεση: «Είμαι εδώ για να υπερασπιστώ όλες τις γυναίκες της Ευρώπης από άνδρες σαν και εσένα».

Ο Γιάνους Κορβιν-Μίκε, ανεξάρτητος ευρωβουλευτής που ίδρυσε το 2015 ακροδεξιό πολιτικό κόμμα στην Πολωνία, έχει υποστηρίξει στο παρελθόν ότι οι γυναίκες δεν θα έπρεπε να έχουν δικαίωμα ψήφου, ενώ το 2014 είχε ανοίξει εις βάρος του έρευνα και για υποκίνηση σε βιασμό σχετικά με αισχρές δηλώσεις που είχε κάνει και πάλι από το βήμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Τον Οκτώβριο του 2015 μάλιστα, είχε αποβληθεί για διάστημα δέκα ημερών καθώς έκανε ναζιστικό χαιρετισμό στην αίθουσα του Ευρωκοινοβουλίου μαζί με τον Ιταλό Τζανλούκα Μπουονάνο.

Το νέο σεξιστικό παραλήρημα ήρθε κατά τη διάρκεια συζήτησης στο Ευρωκοινοβούλιο σχετικά με το μισθολογικό χάσμα μεταξύ ανδρών και γυναικών στην Ευρώπη. Εκεί ο  Κορβιν-Μίκε είχε την ευκαιρία γι’ άλλη μια φορά να εκθέσει τις ρατσιστικές και σεξιστικές του απόψεις υποτηρίζοντας ότι «φυσικά οι γυναίκες πρέπει να πληρώνονται λιγότερο από τους άνδρες γιατί είναι πιο αδύναμες, πιο μικρές και λιγότερο ευφυείς». Ενώ για να υποστηρίξει τις απόψεις του χρησιμοποίησε ως παράδειγμα το σκάκι και το μάθημα της φυσικής, λέγοντας ότι « δεν υπάρχουν γυναίκες μεταξύ των κορυφαίων σκακιστών του κόσμου και είναι επίσης, πολύ ασθενέστερες στη φυσική».

Εξοργισμένη η Ισπανίδα ευρωβουλευτής των Σοσιαλιστών πέρασε στην αντεπίθεση:

«Κοιτάξτε κύριε βουλευτή, κατά τη θεωρία σας εγώ δεν θα έπρεπε να έχω το δικαίωμα να βρίσκομαι εδώ ως μέλος αυτού του Κοινοβουλίου. Και ξέρω ότι σας πονάει και ενοχλεί το γεγονός ότι σήμερα οι γυναίκες μπορούν να βρίσκονται σε αυτή την αίθουσα και να εκπροσωπούν τους Ευρωπαίους πολίτες με τα ίδια δικαιώματα όπως εσείς. Είμαι εδώ για να υπερασπιστώ όλες τις γυναίκες της Ευρώπης από άνδρες σαν εσένα».

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]