Η περίπτωση της ΒΙΟΜΕ είναι λίγο πολύ γνωστή σε όλους. Όχι όλους τους πολίτες της Ελλάδας, καθώς δεν προβλήθηκε από στο Mega και τον ΣΚΑΪ, ούτε έγινε θέμα στα ΝΕΑ. Είναι ωστόσο γνωστή σε όσους ασχολούνται είτε ενεργά, είτε λιγότερο, με θέματα κοινωνικά, που αφορούν την αλληλεγγύη, την αυτοδιαχείριση, την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και τη μάχη για δημιουργία από “τα κάτω”.

Στο ντοκιμαντέρ που έφτιαξε ξένο συνεργείο παρουσιάζονται οι αρχικές προσπάθειες των εργαζομένων του εργοστασίου της ΒΙΟΜΕ στη Θεσσαλονίκη, όταν αυτό εγκαταλείφτηκε από τον ιδιοκτήτη του και οι εργαζόμενοι έμειναν χωρίς δουλειά, αλλά και χωρίς τα χρωστούμενα λεφτά. Πώς ξεκίνησε το όλο εγχείρημα της αυτοδιαχείρισης, τι πρακτικά προβλήματα αντιμετώπισε στα πρώτα του βήματα, αλλά και πώς ανέπτυξε δεσμούς και σχέσεις αλληλεγγύης με δίκτυα και αντίστοιχους φορείς, παρουσιάζονται λεπτομερώς στο παρακάτω βίντεο:

 

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]