Δυναμική απάντηση γυναικών στην Ιταλία απέναντι στους φασίστες της Casa Pound. Οι γυναίκες τραγουδάνε το Bella Ciao μπροστά στον πάγκο που έχει στήσει το νεοφασιστικό κόμμα στην πόλη Cascina.

 

Kατά τη διάρκεια μιας εξόρμησης των φασιστών της Casapound «για να παρουσιάσουν το πολιτικό τους πρόγραμμα» μερικές γυναίκες στάθηκαν μπροστά τους και άρχισαν να τραγουδάνε το Bella Ciao.

Λίγα λόγια για το Casa Pound

Το νεοφασιστικό κόμμα Casa Pound που προήλθε από οργάνωση με το όνομα του Αμερικανού ποιητή και θαυμαστή του Μπενίτο Μουσολίνι, Εζρα Πάουντ, μπορεί να απέχει ακόμη πολύ από το να μπει στο Κοινοβούλιο, αλλά σημείωσε εντυπωσιακή και ανησυχητική συνάμα άνοδο στις δημοτικές εκλογές στην παραθαλάσσια περιοχή της Ρώμης Οστια, κερδίζοντας μάλιστα την θέση ενός δημοτικού συμβούλου, που δηλώνει ανοικτά τις σχέσεις του με γνωστή μαφιόζικη οικογένεια της περιοχής. Το υποβαθμισμένο προάστιο των 230.000 κατοίκων, διακρίνεται για την ανεργία, την αντιπάθεια των κατοίκων για τους μετανάστες και τη διείσδυση του οργανωμένου εγκλήματος ακόμη και στο εσωτερικό της δημοτικής αρχής.

Υποστηρικτής της Casa Pound με μπλουζάκι του Μουσολίνι

Ανησηχυτική είναι όπως και η εμφάνιση και της ναζι-φασιστικής οργάνωσης Veneto Fronte Skinhead στην βόρεια Ιταλία και το Κόμο, όπου μέλη της οργάνωσης εισέβαλαν στα γραφεία του αντιρατσιστικού δικτύου Como Senza Frontiere (Κόμο Χωρίς Σύνορα) και με απειλητικό τόνο διάβασαν ρατσιστικό κείμενο που θύμιζε στρατιωτικό διάταγμα.

Το βίντεο το ειδαμε πρώτα εδώ.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]