Ίσως συμβαίνει σπάνια αλλά ένα όνειρο μπορεί να σου δείξει αυτό το οποίο πρέπει να κάνεις. Όχι δεν πρόκειται για προβλέψεις του μέλλοντος ή προσπάθεια να δώσω συμβολισμούς και κάποια Φροϋδική ερμηνεία των ονείρων, ούτε θα μπω στη διαδικασία να ερμηνεύσω το όνειρό μου με βάση τον ονειροκρίτη.

Πρόκειται για μερικά αυτονήτα λόγια που πρέπει να βάλουμε καλά στο μυαλό μας. Δεν θα σταθώ, όπως προείπα, στο όνειρο που είδα διότι έτσι και αλλιώς πρόκειται για κάτι που κάνει χαρούμενο ή λυπημένο τον άνθρωπο που το βλέπει και συνήθως για τους εξωτερικούς παρατηρητές η διήγησή του μπορεί να είναι έως και ανιαρή.

Θα σταθώ όμως στο τι μου δίδαξε. Αυτό το όνειρο, μου δίδαξε κάτι το αυτονόητο αλλά και κάτι το οποίο πολλές φορές μέσα στην καθημερινότητα και στο άγχος το ξεχνάμε τελείως έως και το αγνοούμε.

Κάνε αυτό που πραγματικά θέλεις.

Ναι πρόκειται γι’ αυτή την τόσο απλή και τόσο περίπλοκη φράση ταυτόχρονα. Απλή από γραμματική και συντακτική άποψη, σύντομη σε έκταση αλλά περίπλοκη στο περιεχόμενο. Ή μήπως εμείς την κάνουμε περίπλοκη γιατί εν τέλει δεν ξέρουμε τι είναι αυτό που πραγματικά θέλουμε, αφού δεν ξέρουμε τι πραγματικά μας κάνει χαρούμενους;

Να κάνεις αυτό που πραγματικά θέλεις, ακόμα και αν αυτό σημαίνει ότι θα βγεις μέσα στα μεσάνυχτα και θα χορεύεις κάτω από την βροχή.

Ακόμα και αυτό σημαίνει ότι θα καπνίσεις ένα πακέτο τσιγάρα και θα πιεις ωραίο κρασάκι με την παρέα σου.

Ακόμα και αν αυτό σημαίνει ότι θα ξενυχτήσεις για να τελειώσεις το βιβλίο που διαβάζεις.

Ακόμα και αν αυτό σημαίνει ότι θα βγεις μια βόλτα να περπατήσεις ακούγοντας την αγαπημένη σου μουσική.

Ακόμα και αν αυτό σημαίνει ότι θα βάλεις δυνατά μουσική και ας ενοχλείς τον περίεργο γείτονά σου.

Κάνε αυτό που πραγματικά θέλεις.

Ακόμα και αν αυτό σημαίνει ότι θα ταξιδέψεις χιλιόμετρα μακριά για να συναντήσεις τους αγαπημένους σου ανθρώπους. Τον πατέρα σου, τη μητέρα σου, την αδερφή σου, τον αδερφό σου, τον αγαπημένο σου, την αγαπημένη σου.

Βάλε δυο ρούχα στη βαλίτσα και φύγε, μα μην ξεχάσεις να βάλεις μέσα τα συναισθήματα σου, και να τα διατηρείς σαν κόρη οφθαλμού. Να τα διαφυλάττεις, και αυτό δεν σημαίνει πως φοβάσαι να ζήσεις, μα ότι ωρίμασες, έμαθες να προφυλάσσεσαι και πως μαθαίνεις να ζεις.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]