Για κάποιους αποτελεί ψυχολογική διαταραχή, για άλλους σεξουαλική ανωμαλία ή σημείο των καιρών. Για τους περισσότερους ανθρώπους ωστόσο -κυρίως στον ανεπτυγμένο κόσμο- αποτελεί απλά σεξουαλική επιλογή. Όσα λοιπόν “γιατροσόφια” ή θεραπείες για την… καταπολέμηση της ανωμαλίας, εφευρίσκουν κατά καιρούς οι ανά τον κόσμο “νορμάλ” άνθρωποι, η απάντηση έρχεται από βρετανική διαφημιστική καμπάνια που τους προτρέπει: “Κάποιοι άνθρωποι είναι γκέι. Πάρ’ το απόφαση”.

Το σλόγκαν αρχικά χρησιμοποιήθηκε τον Νοέμβριο του 2007 στο πλαίσιο της καμπάνιας του Stonewall’s Education για την καταπολέμηση του ομοφοβικού bullying στα σχολεία της Βρετανίας. Διαφημιστικές εταιρείες έκαναν δωρεές για την αγορά 600 γιγάντιων πινακίδων, για την εμφάνιση του σλόγκαν σε γιγαντοοθόνες στα κέντρα των πόλεων αλλά και σε λεωφορεία σε όλη την Αγγλία, τη Σκωτία και την Ουαλία.

Το Σεπτέμβριο του 2009 το σλόγκαν έκανε την εμφάνισή του σε 20 κεντρικούς σιδηροδρομικούς σταθμούς της χώρας και σε 3,500 λεωφορεία, στο πλαίσιο του Anti-Bullying week.

some2

Στην καμπάνια ανταποκρίθηκαν θετικά πέρα από τα εκατομμύρια ανθρώπων σε όλη τη Βρετανία και άνθρωποι του θεάματος, της πολιτικής, των τεχνών. Ο συν-διοργανωτής του Stonewall, Ίαν Μακ Κέλεν, ο πρώην πρωθυπουργός της χώρας, Γκόρντον Μπράουν, ο δήμαρχος του Λονδίνου Μπόρις Τζόνσον, ο Άλαν Καρ, η Σάρα Γουότερς και η Ντάνι Μινόγκ.

some3

Πια το σλόγκαν έχει εξαπλωθεί σε όλη τη βρετανική επικράτεια, ενώ πόστερ, κονκάρδες, μπλούζες και γενικότερα διαφημιστικό υλικό, μοιράζονται σε πάνω από 5.000 σχολεία στη χώρα, ενημερώνοντας μαθητές και καθηγητές για το αυτονόητο: Όπως κάποιοι άνθρωποι είναι στρέιτ, έτσι κάποιοι άλλοι είναι γκέι. Αποδέξου το.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]