1915. Σε ένα εργατικό σπιτάκι στο Παγκράτι, η Ρηνούλα, μια 18χρονη καπελού, ξεψυχά για χάρη ενός ανεκπλήρωτου έρωτα. Όμως το αντικείμενο του πόθου της, ο 19χρονος τσαγκάρης Σωτήρης έχει αλλού στραμμένη την προσοχή του…

 Στη νουβέλα “Κάπου περνούσε μια φωνή” (1940), ο «καταραμένος» αυτόχειρας συγγραφέας της γενιάς του 1920 Ναπολέων Λαπαθιώτης, συστήνει ένα ιδιότυπο όσο και μοιραίο τρίγωνο με φόντο «μια Αθήνα περασμένη».

Στη νέα τους παράσταση, οι τρεις νεαροί ηθοποιοί Ηλίας Βογιατζηδάκης, Μυρτώ Πανάγου και Νατάσα Παπανδρέου μετά τα “Χταποδάκια και άλλα διηγήματα” (δραματοποιήσεις μεταπολεμικών νεοελληνικών διηγημάτων, Bios basement, 2012-2013) –και με ενδιάμεση στάση την Ιστορία κατεύθυνσης (devised παράσταση από μικρές και μεγάλες ιστορίες μέσα από τις σελίδες του Τύπου, Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, 2013)– επανέρχονται στην κεντρική σκηνή του BIOS δραματοποιώντας και πάλι το έργο ενός νεοέλληνα συγγραφέα.

kapoufwni

Υπό την καθοδήγηση του Ηλία Βογιατζηδάκη, αφουγκράζονται αυτή την παλιά ιστορία και την προσφέρουν στο θεατή του σήμερα. Στη σκηνή του BIOS main ξεδιπλώνεται με παιγνιώδη διάθεση και άφθονη μουσική η «εποχή της αθωότητας», όπου η Αθήνα των αρχών του προηγούμενου αιώνα μπλέκεται με τις σχολικές μας μνήμες, το γέλιο εναλλάσσεται με το δάκρυ, ενώ ο έρωτας διεκδικεί τα δικαιώματά του με τρόπο απόλυτο και χωρίς περιορισμούς –τα μεγάλα πάθη κυριαρχούν και η (αυτο)θυσία φαντάζει μια πράξη θεμιτή.

Διασκευή & Ερμηνεία: Ηλίας Βογιατζηδάκης, Μυρτώ Πανάγου, Νατάσα Παπανδρέου

Σκηνοθεσία: Ηλίας Βογιατζηδάκης

Δραματουργία: Παναγιώτα Κωνσταντινάκου

Σκηνικά & Κοστούμια: Ευαγγελία Κατέχη

Φωτισμοί: Νίκος Βλασόπουλος

Βοηθός σκηνοθέτη: Γιούλη Καρναχωρίτη

Βίντεο: Ρεβέκκα Βάρναλη

Φωτογραφίες: Χρήστος Πεσματζόγλου

BIOS Main Πρεμιέρα: Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2013

Διάρκεια παραστάσεων: 18 Νοεμβρίου 2013 – 7 Ιανουαρίου 2014

Παραστάσεις: Δευτέρα – Τρίτη

Έναρξη: 21:00 μ.μ.

Τιμή εισιτηρίου: 10 ευρώ (ενιαίο)

ΒΙΟS Πειραιώς 84, Αθήνα

Τ. 210 3425335

www.bios.gr

 Με την υποστήριξη του 3pointmagazine.gr

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]