Από πέρυσι την Άνοιξη τρεις νέοι ηθοποιοί ανεβάζουν την παράσταση «Kήπος – στάχτες», η οποία είναι βασισμένη στην αυτοβιογραφική τριλογία του Σερβοούγγρου συγγραφέα Ντανίλο Κίς «Το οικογενειακό μας τσίρκο.»

Ο τελευταίος εν ζωή της οικογένειάς του, Αντρέας Σαμ ξεφυλλίζει το βελούδινο φωτογραφικό άλμπουμ του 20ου αιώνα και έρχεται αντιμέτωπος με τις απώλειες του παρελθόντος για να ξαναβρεί τη ζωτική του δύναμη. Όπου λείπουν φωτογραφίες συμπληρώνει τα κενά με την φαντασία του και ταξιδεύοντας με αυτό τον τρόπο ξαναβρίσκει τους γονείς του. Το έργο τονίζει τη σημασία του παρελθόντος αναφορικά με το μέλλον κάθε ανθρώπου και την ιδιαίτερα ζωτική σημασία των αναμνήσεων και της θαλπωρής που βρίσκει εκεί κανείς προκειμένου να ανταπεξέλθει στη ζωή του. Κάθε στιγμή που πέρασε περνάει και θα περάσει, αποτελεί έτσι κι αλλιώς ανάμνηση.

Πρωτοτυπία της παράστασης είναι ότι παρουσιάζεται σε ένα νεοκλασικό σπίτι του 1925 στον Κολωνό, ειδικά διαμορφωμένο για τις ανάγκες τις παράστασης. Η χωρητικότητα είναι περίπου 20 ατόμων και οι ηθοποιοί παίζουν κυριολεκτικά στα πόδια του κοινού. Όλα τα παραπάνω στοιχεία δημιουργούν μια ιδιαίτερη ατμόσφαιρα η οποία πλαισιώνει ιδανικά την παράσταση.

Αξίζει να τονιστεί ότι η είσοδος είναι ελεύθερη με προαιρετική χρηματική συνεισφορά  δίνοντας έτσι ένα παράδειγμα για το τι μπορεί κανείς να κάνει για την τέχνη που αγαπά σε καιρούς που δεν την ευνοούν.

 

Σκηνοθεσία: Ηλ. Κουνέλας

Ερμηνεύουν: Ζ. Τούντα, Κ. Καρβουνιάρης, Ηλ. Κουνέλας.
Σκην.-κοστ.: Κ.-Χρ. Μανωλάκου.

Σε νεοκλασικό σπίτι,
Θυάμιδoς 7, Κολωνός

Παραστάσεις: Βραδ: Παρ.-Τρ. 9 μ.μ
Εισ.: Είσοδος ελεύθερη με προαιρετική συνεισφορά. Κρατήσεις: 6955560403
Διάρκεια: 90′

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]