Την ευγνωμοσύνη της για το κύμα συμπαράστασης και αλληλεγγύης στο πρόσωπό της εξέφρασε, μέσα από τη φυλακή, η καθαρίστρια που καταδικάστηκε στην εξοντωτική ποινή των δέκα χρόνων φυλάκισης για παραποίηση απολυτηρίου Δημοτικού.

Μιλώντας στο Open TV η Βάσω Σαμακόβλη, διευθύντρια σύνταξης της εφημερίδας «Ταχυδρόμος», που ανέδειξε το θέμα, επεσήμανε πως η καθαρίστρια μέσα από τις φυλακές της Θήβας, παρακολουθεί κι αυτή αποσβολωμένη τις εξελίξεις και είναι ευγνώμων για το κύμα συμπαράστασης προς το πρόσωπό της. Ζήτησε η ίδια να μιλήσει με την Εύη Καρυδάκη, πρόεδρο εργαζομένων των ΟΤΑ Μαγνησίας και να της μεταφέρει κλαίγοντας τις ευχαριστίες για όσα συμβαίνουν γύρω από το πρόσωπό της και τη συμπαράσταση.

Σύμφωνα με τη δημοσιογράφο, η καθαρίστρια νιώθει ντροπή απέναντι σε όλους επειδή διαφοροποίησε κατά μία τάξη το απολυτήριο του Δημοτικού της για να βρει δουλειά. Όμως το έκανε επειδή η ίδια έχει μεγαλώσει στο Χατζηκυριάκειο Ορφανοτροφείο του Πειραιά μαζί με τα αδέρφια της, εννιά στο σύνολο και έκανε ό,τι έκανε για να μην βιώσουν τα παιδιά της την ίδια ζωή με τη μητέρα τους. Δεν θα μπορούσε ποτέ να διανοηθεί να μην μπορέσει να εξασφαλίσει χρήματα για να μεγαλώσει τα παιδιά της. Έτρεμε στην ιδέα να μην μπορέσει να τα ταΐσει και να καταλήξουν κι αυτά σε κάποιο ίδρυμα.

Ζήτησε μια δεύτερη ευκαιρία από το δικαστήριο, να μην είναι σκληρή η Δικαιοσύνη απέναντί της. Πρωτόδικα της είχε επιβληθεί 15ετής ποινή φυλάκισης και στον δεύτερο βαθμό, έπεσε στα 10 χρόνια.

*Αλιευμένο από tvxs

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]