Η σεζόν ξεκίνησε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για την Ζενίτ, αλλά η έλευση των Χουλκ και Αξελ Βίτσελ, αντί να περάσει την ομάδα σε άλλο επίπεδο, δημιούργησε «εμφύλιο» στην Αγία Πετρούπολη, με πρωταγωνιστή τον Ιγκόρ Ντενίσοφ.

 

Εξαιρετικό ξεκίνημα

 

Η ομάδα του Λουτσιάνο Σπαλέτι ξεκίνησε το πρωτάθλημα δυναμικά και στις πρώτες τέσσερις αγωνιστικές είχε το απόλυτο. Αξιοσημείωτες ήταν οι νίκες 3-1 απέναντι στην ΤΣΣΚΑ εκτός έδρας και το 5-0 με αντίπαλο την Σπαρτάκ Μόσχας.

 

Ακολούθησε εκτός έδρας ισοπαλία 1-1 στην έδρα της Ανζί (του Ετό και όχι μόνο), ακόμα μια νίκη και η μοναδική της ήττα, ήρθε από την Ρουμπίν Καζάν εντός έδρας 1-2. Καθόλου άσχημα.

 

Πακέτο 95 εκατομμυρίων ευρώ!

 

Την τελευταία μέρα της μεταγραφικής περιόδου, ανακοινώθηκε η απόκτηση των Χουλκ από την Πόρτο έναντι 55 εκατομμυρίων ευρώ και του Άξελ Βίτσελ από την Σταντάρ Λιέγης έναντι 40 εκατομμυρίων ευρώ.

 

Οι οπαδοί της ομάδας, όπως ήταν λογικό, έκαναν όνειρα όχι μόνο για το πρωτάθλημα, αλλά και για πρωταγωνιστικό ρόλο στο Champions League. Δεν ίσχυε όμως το ίδιο και για τις «παλιοσειρές» της ομάδας της Αγίας Πετρούπολης.

 

Η κατρακύλα

 

Η πρώτη σφαλιάρα, ήρθε στην πρώτη κιόλας αγωνιστική, μετά τη διακοπή του ρωσικού πρωταθλήματος. Ήττα 0-2 εντός έδρας από την συγκάτοικο της στην κορυφή, Τέρεκ Γκρόζνι, με τον Χουλκ να πραγματοποιεί το ντεμπούτο του.

 

Η δεύτερη προειδοποίηση ότι κάτι δεν πάει καλά, ήρθε στο Champions League. H Μάλαγα,  στην παρθενική της εμφάνιση στην διοργάνωση, έριξε μια ξεγυρισμένη τριάρα στην ομάδα του Σπαλέτι.

 

Η τρίτη και φαρμακερή εξέλιξη, ήταν το 2-2 απέναντι στην Κρίλια εκτός έδρας. Μπορεί ο Χουλκ να πέτυχε το πρώτο του γκολ με την νέα του ομάδα και ο Βίτσελ να έκανε το ντεμπούτο του, αλλά η ομάδα για ακόμα ένα παιχνίδι δεν κέρδισε. Τα 95 εκτομύρρια δεν έκαναν τη διαφορά.

 

Η… έκρηξη και ο «αποκεφαλισμός»

 

Στο τελευταίο παιχνίδι, ο αρχηγός της εθνικής Ρωσίας, Ιγκορ Ντενίσοφ, μένει εκτός χωρίς να έχει κάποιο πρόβλημα τραυματισμού. Τον λόγο δεν τον ήξερε κανείς εκτός από τον ίδιο και την διοίκηση της ομάδας.

 

Ποιός ήταν αυτός; Ο Ντενίσοφ δεν μπορούσε να «χωνέψει» τα ποσά που έπαιρναν τα νέα μεταγραφικά αποκτήματα της ομάδας και ζήτησε νέο συμβόλαιο με αύξηση αποδοχών.

 

Η απάντηση των αρμοδίων ήταν υποβιβασμός στην ομάδα νέων του συλλόγου! Εκεί όμως δεν θα είναι μόνος του, καθώς θα τον ακολουθήσει και ο επίσης διεθνής ρώσος, Αλεξάντερ Κερζακόφ (6 παιχνίδια – 6 γκολ στο πρωτάθλημα) επειδή εξέφρασε την στήριξη του στον συμπαίκτη του.

 

Τα δεδομένα

 

Σίγουρα δεν είναι ότι καλύτερο, να είσαι σε μια ομάδα για πολλά χρόνια, να της έχεις προσφέρει ακόμα και ευρωπαϊκούς τίτλους (Europa League) και να μην έχεις την αναγνώριση που σου αξίζει, αλλά όταν αμείβεσαι με περίπου 2 εκατομμύρια τον χρόνο και δεν είσαι ευχαριστημένος, σε μια χώρα που πολύς κόσμος ζει κάτω από τα όρια της φτώχειας είναι τουλάχιστον προκλητικό.

 

Είναι κοινώς αποδεκτό ότι ο Χουλκ και ο Βίτσελ δεν είναι Μέσι ή Ρονάλντο για να παίρνουν τόσα χρήματα (όπως είπε ο ίδιος ο Ντενίσοφ), αλλά και ο ίδιος ο αρχηγός της εθνικής Ρωσίας θα πρέπει να ξέρει ότι οι περισσότεροι ποδοσφαιριστές παίρνουν υπερβολικά ποσά για να παίζουν ποδόσφαιρο και μόνο.

 

«Δεν είναι θέμα χρημάτων, είναι θέμα σεβασμού», ήταν κάποια από τα λόγια του νεαρού μέσου για το συγκεκριμένο θέμα. Αν ήταν όντως έτσι, ας ζητούσε μείωση των αποδοχών των υπολοίπων και όχι αύξηση των δικών του. Θα ήταν ευχαριστημένος έτσι; Άγνωστο.

 

Πρώτος αυτός και κάθε ακριβοπληρωμένος ποδοσφαιριστής, θα πρέπει να σεβαστεί όλο τον υπόλοιπο κόσμο που δεν είναι τόσο τυχερός όσο αυτοί και παλεύει κάθε μέρα να βγάλει τα απαραίτητα για να ζήσει.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]

About The Author

Αφού απέτυχε να γίνει μεγάλος και τρανός εντός των γραμμών ενός ποδοσφαιρικού γηπέδου (όχι δεν τον έφαγαν τα κυκλώματα, ούτε ένας σοβαρός τραυματισμός), αποφάσισε να ασχοληθεί με ό,τι κοντινότερο με το ποδόσφαιρο. Σπούδασε δημοσιογραφία στο Κέντρο Αθλητικού Ρεπορτάζ και δούλεψε σε αθλητικές ιστοσελίδες (balla.gr, sport.gr). Επίσης, εργάστηκε ως LOC στον τελικό του Champions League της Αθήνας το 2007 και ως απεσταλμένος του NovaΣΠΟΡ FM σε εκείνον της Μόσχας το 2008. Όπου κι αν εργάστηκε στάθηκε τυχερός, καθώς ασχολιόταν με αυτό που αγαπούσε περισσότερο, το διεθνές ποδόσφαιρο.

Related Posts