Ξεκίνησα να συλλέγω τα δικαιολογητικά για να κάνω την αίτηση. Συν τοις άλλοις χρειαζόμουν ένα παράβολο γύρω στα 80 ευρώ. Αγγάρεψα κάποιον να μου τα φέρει καθώς θα βρισκόταν στον δρόμο του ερχόμενος στο νησί, από τον Πειραιά.

Εμ, φυσικά. Τι να την κάνει την Εφορία το νησί; Τι να τη χρειάζεται; 60.000 κάτοικοι δεν είναι αρκετοί για ένα παράρτημα λένε οι νέες μεταρρυθμίσεις.

Μη σας τα πολυλογώ, περίμενα την αίτηση. Κάλεσα μετά από μία εβδομάδα για να μου πουν:
« Α. Η αίτησή σας δεν έγινε δεκτή. Η φωτογραφία δεν πληρούσε τις προϋποθέσεις και θα πρέπει να βγάλετε καινούρια!»

– Μα γιατί δεν έγινε δεκτή; Αφού αυτό ακριβώς ζήτησα από τον φωτογράφο.
– Δεν ξέρουμε κύριε, πρέπει να φέρετε καινούρια.
– Και από πού σας φέρνουν «σωστές» να ξέρω να βγάλω εκεί;
– Α. Αυτό δεν μπορούμε να σας το πούμε εμείς, είναι θέμα ανταγωνισμού.

«Επίσης θα πρέπει να φέρετε μαζί σας μια φωτοτυπία της ταυτότητας, τα έγγραφα που μας είχατε ξαναστείλει και ένα παράβολο των 5 ευρώ.»

– Μα συγγνώμη δεν σας τα έφερα τα χαρτιά;
– Ναι, αλλά πρέπει να ξανακάνουμε την αίτηση.
– Και για 5 ευρώ παράβολο πρέπει να πάω στον Πειραιά;
– Ναι, για τα ταχυδρομικά τέλη.

Πήγα λοιπόν στον Πειραιά. Για ένα παράβολο των 5 ευρώ, ξόδεψα 12 ευρώ στις μετακινήσεις, 3 ώρες στο πήγαινε – έλα και φυσικά ένα εντελώς αντιπαραγωγικό πρωινό.

Τώρα η αίτηση θα είναι καθοδόν. Για καλό και για κακό, πήρα ακόμη ένα παράβολο των 5 ευρώ. Ποιος ξέρει; Μπορεί αυτή τη φορά να μην τους κάνει το κοντράστ.

Αλλά καλά να πάθω. Τότε στις κινητοποιήσεις για να μη φύγει η Εφορία από το νησί εγώ αμέτοχος.

Τι λες; Σου θύμισα μήπως και τον εαυτό σου;

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]